Menopauza 1170x180

A reggae afrikai sztárja ad koncertet a Müpában

2024/05/29  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az elefántcsontparti Tiken Jah Fakoly a nyolcvanas években előbb hazáját, majd egy étvizeddel később a nemzetközi zenei szcénát is meghódította. Az afrikai zenész utánozhatatlan jelenségét július 1-jén a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben is megcsodálhatják a zenerajongók.

A reggae egyik emblematikus alakja érkezik a Müpába

Tiken Jah Fakoly a reggae egyik legnagyobb sztárja, Afrika egyik zenei ikonja, aki lemezeivel a mai napig a műfaj élvonalába tartozik. Idén Acoustic címmel új albummal jelentkezett. Energikus koncertjeit a rajongói a szívükbe zárták: fúvósokkal, helyi hatásokkal, hangszerekkel dúsított sajátos reggae-je igazán egyedi hangzású. Fakoly az új albummal turnézik: akusztikus zenekarral lép fel és pályafutása legjobb dalait adva elő.

Fakoly nem csak zenei karrierjével hívta fel magára a figyelmet: aktivistaként rendszeresen felszólal a faji elnyomással szemben, adománygyűjtéseket szervez iskolák és oktatási segélyszervezetek számára, politikai véleménye miatt pedig 2007-ben kitiltották Szenegálból.

 

Tiken Jah Fakoly, Müpa, reggae

 

 

Szólj hozzá!


Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Ez lesz a 44. Kaláka fesztivál Egerben

Az együttes fennállásának 55. évfordulójához kapcsolódó programok egyikeként június 27-30. között 44. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált, melynek idén is Eger ad otthont.

Levendula és rózsa

A virágzó rózsák és levendulák mellett családi programokkal, színvonalas koncertekkel, kulturális programokkal, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal várják a látogatókat szombaton és vasárnap a levendula és rózsa napokon Szegeden, az egyetemi füvészkertben.
Új koncertek