Menopauza 1170x180

A Szigetnek is dalt írnak a táborozók

2024/05/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők és producerek az Artisjus Songwriting Campre, hogy három napon át közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel. A tábor résztvevői az őszi Budapesti Sakkolimpiának, a Sziget Fesztiválnak, valamint nyolc magyar előadónak is írnak dalt.

Fotók: László Dénes

Idén Ausztriából, Csehországból, az Egyesült Királyságból, Hollandiából, Horvátországból, Lengyelországból, Németországból, Szlovákiából és Ukrajnából érkeztek dalszerzők Budapestre. Május 15-től három napon át akár a nap 24 órájában nyolc produceri stúdióban merülhetnek el a kreatív munkában. A 27 résztvevő naponta változó felállású háromfős csapatokban dolgozik azon, hogy a nap végére egy-egy dalkezdemény vagy akár kész dal szülessen.A tábor első napján a Magyar Sakkszövetség képviseletében Kapás Róberttől kapnak feladatot a résztvevők, hogy a 2024-es Budapesti Sakkolimpiához írjanak dalt.

A második napon nyolc magyar előadó érkezik a csapatokhoz: Király Viktor, Béres Attila (Dr.BRS), Halastyák Fanni (Nemazalány), Pribelszki Norbert, Szigeti Zsófi (Solére), Kútvölgyi Sára, Rausch Blanka (Blansch), valamint a Szelektor tehetségkutató különdíjasaként Lovasi Eszter (Jules War).

A tábor utolsó napján az idei Sziget Fesztivál kommunikációjához használt zenéket alkotják meg közösen a magyar és külföldi szerzők Kádár Tamás fesztiváligazgató és Bóna Márk programszervező briefje alapján.

Az idei tábor tíz magyar résztvevője között szerepel

  • Dajka Raul (RAUL) rapper, énekes, dalszerző, aki Horváth Tamással alkotott duójuk révén vált ismertté, dalaikat több millióan hallgatták a YouTube-on, jelenleg szólóban alkot.
  • Orsovai Renáta énekes-dalszerző, a 2020-as DAL győztese Mostantól című duójával 19 héten keresztül vezette a Petőfi Rádió Top 40-es listáját.
  • A Megasztár második szériájának negyedik helyezettjeként ismertté vált Torres Dani ecuadori-magyar énekes, dalszerző, színész.
  • Tóth Eszter énekes, dalszerző, zenész, a Lanou zenekar és a Napfonat női a cappella együttes vezetője, utóbbi formációval a 2022-es DAL döntőjébe jutottak, 2023-ban megjelent lemezükkel pedig felkerültek a WMCE nemzetközi világzenei toplistájára.
  • Csatlakozik még Bécsy Bence gitáros, dalszerző, producer, Erki Kristóf (almosbeatz) dalszerző, producer, Fábián Béla dobos, dalszerző, producer, Majercsik Lili (ROSE MAY) és Szécsi Saci (CÉCIE) énekes-dalszerzők, valamint Patocska Olivér, énekes, dalszerző, az OliverFromEarth zenekar frontembere.

Az Artisjus megbízásából a tábor szervezői a Zeneszöveg.hu csapata, művészeti tanácsadója és állandó résztvevői Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar dalszerző-frontembere, és Johnny K. Palmer dalszerző-énekes.

Biztos idén is készül majd kisfilm a táborról, addig itt a tavalyi:

 

Artisjus, dalszerzők, tábor

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek