A zenekar, amely feloszlásról hallani sem akar: a DEEP PURPLE Budapesten!

2019/03/25  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

A világ egyik legkeményebben turnézó csapataként is számon tartják őket. 1968-tól napjainkig (leszámítva az 1976-1984 közötti kihagyásukat) gyakorlatilag folyamatosan turnéznak a világban: december 9-én az Arénában adnak várhatóan telt házas koncertet.

Fotó: modernrock.ru

1968-as megalakulását tekintve az egyik legjelentősebb ma is aktívan zenélő csapat. Igaz, az alapító tagok száma jelentősen megcsappant az évek során, de lelkesedésükből semmit nem veszítettek. Megannyi millió számban eladott korong, egy Guiness-rekord (a világ leghangosabb bandája), 2016 óta fix hely a Rock and Roll Hírességek Csarnokában, és jó néhány felejthetettlen riff birtokában még mindig a zene és a koncertezés az életük.

Legutóbb 2017-ben jelentettek meg új stúdióalbumot Infinite címmel, melynek azonnal kerekítettek egy világ körüli turnét is, ami az igencsak beszédes The Long Good Bye Tour nevet kapta. A csapat koncertjei arról is híresek, hogy az eredetileg kb. 3 perces dalaikat némi rögtönzés kíséretében képesek akár 20-30 percesre is felturbózni, ami garantálja, hogy minden bulijuk más, mint az elődeik.

A Deep Purple a heavy metál és a modern hard rock műfajok egyik úttörője, noha eredetileg progresszív rockbandaként indultak, és csak 1970-ben váltottak keményebb hangzásra. A Led Zeppelinnel és Black Sabbath-tal együtt a “70-es évek brit hard rock és heavy metál szentségtelen háromsága” néven is emlegették őket. A csapat számtalan rock és metál zenekarra volt hatással; többek között a Metallica, a Judas Priest, a Queen, az Aerosmith, a Van Halen, az Alice in Chains, a Pantera, a Bon Jovi, a Rush, a Motörhead, valamint az angol újhullámos heavy metál bandák közül az Iron Maiden és a Def Leppard is őket nevezi meg, mint az egyik legfőbb inspirációt zenéjükre.

A zenész ikonok pedig ismét útra kelnek, hogy sajátos és lenyűgöző showműsorukkal ejtsék ámulatba a világot. Köztük Budapestet is, hisz december 9-én este nyolc órakor a Papp László Budapest Sportaréna lesz a célállomás.

A kihagyhatatlan koncertre jegyek március 27-én 10 órától lesznek kaphatóak a Live Nation oldalán!

Deep Purple, Live Nation, koncert, Budapest Aréna, rock

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek