Amit a magyar zenészek nem szerettek, az a Postmodern Jukeboxnak nagyon bejött

2021/09/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A pandémia alatti online zenélésről a magyar zenészeknek nem volt túl jó a véleménye a most kibocsátott Zenei Jelentésben – a Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox is videókkal szórakoztatta a közönséget az elmúlt hónapokban a színpadok helyett: nekik van olyan kisfilmjük, amelyet közel százmilliószor játszottak le a YouTube-on.

Fotó: Postmodern Jukebox

Azt azért tegyük hozzá, hogy ők éppen ezen a módon robbantak be az élvonalba, tehát nagyon nem tettek mást, mint eddig – csak persze koncertek nélkül.

A pop-jazz jelenség 2011 óta élő fellépések sorozatával szórakoztatta a közönséget a világ minden táján, Magyarországon is többször adtak már koncertet. A népszerű zongorista, Scott Bradlee által alapított, kimagaslóan tehetséges nemzetközi énekesekből és zenészekből álló PMJ csapat a pandémia ideje alatt szüneteltette élő fellépéseit, a munkát azonban nem hagyták abba.  

Színpadi show-k helyett, a tőlük megszokott módon videókkal szórakoztatták a közönséget. Klipjeik miatt március óta 1,5 millió követővel bővült a közösségi oldaluk, és már olyan videójuk is van, amit közel százmilliószor játszottak le a YouTube-on. Az újragondolt világslágereket és ismert jazz és swing dalokat összesen már 1,5 billió alkalommal játszották le a YouTube-on, csatornájuk feliratkozószáma pedig megközelíti az 5,4 milliót. Az utolsó klipjük szeptember 16-án jelent meg – ezt a kisfilmet néhány nap leforgása alatt máris 1,2 millió alkalommal játszották le (libabőrös! – aszerk.). Hasonlóan népszerűek a TikTok felületén is, ahová egyedi klipeket készítenek a legtehetségesebb előadóikkal.



A Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox közben azon dolgozik, hogy újra élő koncerteken szórakoztathassák a közönséget. Hamarosan újra világkörüli turnéra indulnak, programjukba pedig a magyar közönség örömére Budapest is bekerült. A PMJ különlegesen tehetséges énekesei „időgépbe teszik a popzenét” és együtt ünneplik meg a 20-as évek legnagyobb slágereit. Mint mindig a PMJ élő műsorai alkalmával, a The Grand Reopening turné is több tehetséges énekesből és zenészből álló együttest vonultat fel, akik Bradlee generációkon átívelő dalait éjszakáról éjszakára életre keltik. Az alapegyüttes tagjaihoz gyakran meglepetés vendégek csatlakoznak, hogy minden koncert egyedi, kiszámíthatatlan legyen és ugyanakkor ezáltal napjaink vagy bármely más időszak egyik legizgalmasabb élő zenei élményévé váljon.

A pop-jazz jelenség élő fellépések sorozatával keresztülszeli az Egyesült Arab Emírségeket, Kanadát, az Egyesült Királyságot és Európát. Turnéjuk során 2022. június 23-án este látogatnak el a magyar fővárosba, hogy a Papp László Budapest Sportarénában lépjenek fel.

 

Nem jött be a zenészeknek az online koncertezés

 

Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox, Papp László Budapest Sportaréna, The Grand Reopening, nagy Gatsby, 20-as évek

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek