Átköltöznek a Midnight Music babzsákjai a Kongresszusiba

2022/02/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Idén jubilál, immáron tízéves a Budapesti Fesztiválzenekar Midnight Music sorozata, amelyen a közönség éjszaka, laza hangulatban, történetekkel tarkítva találkozhat a komolyzenével. A következő, februári koncertnek az új elrendezésű és így kiváló hangzású Budapest Kongresszusi Központ ad helyet, ahol a muzsikusok között, babzsákokon ülő hallgatóság ezúttal Stravinsky zenéjével ismerkedhet meg Fischer Iván és a zenekar segítségével.

Átköltöznek a Midnight Music babzsákjai a Kongresszusiba

Nemrégiben komoly veszteség érte a zenekart: életének 59. évében, január 26-án elhunyt Patkós Sándor fagottművész, a BFZ alapító tagja. "Néhány nap óta rosszul érezte magát, de nem tartotta állapotát olyan súlyosnak, hogy orvoshoz kelljen fordulnia. Álmában érte a halál, reggel nem ébredt fel" – írta közleményben Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatóját. "Sanyival 30 évet dolgoztam együtt. Kimagasló emberi és zenei tulajdonságait mindig csodáltam, rengeteget köszönhetek neki. Váratlan távozása hatalmas űrt hagy maga után, a zenekarunknak és nekem is felfoghatatlan veszteség. Mély megrendüléssel gyászoljuk, és együttérzünk családjával, szeretteivel" - tette hozzá Fischer Iván. A muzsikus a halála előtti szombaton, a Strauss-maratonon még fellépett a Müpában. R.I.P.

A Budapesti Fesztiválzenekar Midnight Music sorozata már egy évtizede népszerű mindazok körében, akik fogékonyabbak a komolyzenére – ha nem a klasszikus keretek között hallgathatják. Sem elegáns viselet, sem az elhangzó művek ismerete nem szükséges ahhoz, hogy a többségében fiatal közönség a zenekar muzsikusai között elszórt babzsákokon ülve ismerkedjen a komolyzenével a világ egyik legjobb zenekara előadásában és Fischer Iván karmester szellemes magyarázatain keresztül.

A népszerű előadásokra minden alkalommal pár nap alatt elfogynak a jegyek, ezért a Fesztiválzenekar a következő éjszakai koncertet kivételesen a Budapest Kongresszusi Központban rendezi meg.

De más ok is szólt az egyszeri költözés mellett: a decemberi Titokkoncert.

Ezen az eseményen a zenekar a terem közepén foglalt helyet, körbevéve magát a közönséggel, akusztikai próba is volt, hiszen korábban csak közönség nélkül, egy lemezfelvételen alkalmazták az arénaszerű felépítést. Az új hangzás nemcsak a zenekarnak, de a közönségnek is nagyon tetszett.

Az új helyszínen a korábbi 700 helyett összesen közel 1200-an hallgathatják a zenekart annak közvetlen közeléből, a színpadról és a nézőtérről, ezúttal is egységesen 2000 forintos jegyáron. A február 11-én éjfél előtt fél órával kezdődő koncerten Stravinsky balettzenéje, a 111 éve bemutatott Petruska lesz műsoron.

A Budapesti Fesztiválzenekar februári nagyzenekari koncertjeit, majd londoni és lyoni fellépéseit is Stravinskynak szenteli: előadásukban hallható lesz a Kártyajáték, a Tavaszi áldozat és a hegedűverseny is.

BFZ, Fischer Iván, Kongresszusi Központ, Midnight Music

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek