Átköltöznek a Midnight Music babzsákjai a Kongresszusiba

2022/02/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Idén jubilál, immáron tízéves a Budapesti Fesztiválzenekar Midnight Music sorozata, amelyen a közönség éjszaka, laza hangulatban, történetekkel tarkítva találkozhat a komolyzenével. A következő, februári koncertnek az új elrendezésű és így kiváló hangzású Budapest Kongresszusi Központ ad helyet, ahol a muzsikusok között, babzsákokon ülő hallgatóság ezúttal Stravinsky zenéjével ismerkedhet meg Fischer Iván és a zenekar segítségével.

Átköltöznek a Midnight Music babzsákjai a Kongresszusiba

Nemrégiben komoly veszteség érte a zenekart: életének 59. évében, január 26-án elhunyt Patkós Sándor fagottművész, a BFZ alapító tagja. "Néhány nap óta rosszul érezte magát, de nem tartotta állapotát olyan súlyosnak, hogy orvoshoz kelljen fordulnia. Álmában érte a halál, reggel nem ébredt fel" – írta közleményben Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatóját. "Sanyival 30 évet dolgoztam együtt. Kimagasló emberi és zenei tulajdonságait mindig csodáltam, rengeteget köszönhetek neki. Váratlan távozása hatalmas űrt hagy maga után, a zenekarunknak és nekem is felfoghatatlan veszteség. Mély megrendüléssel gyászoljuk, és együttérzünk családjával, szeretteivel" - tette hozzá Fischer Iván. A muzsikus a halála előtti szombaton, a Strauss-maratonon még fellépett a Müpában. R.I.P.

A Budapesti Fesztiválzenekar Midnight Music sorozata már egy évtizede népszerű mindazok körében, akik fogékonyabbak a komolyzenére – ha nem a klasszikus keretek között hallgathatják. Sem elegáns viselet, sem az elhangzó művek ismerete nem szükséges ahhoz, hogy a többségében fiatal közönség a zenekar muzsikusai között elszórt babzsákokon ülve ismerkedjen a komolyzenével a világ egyik legjobb zenekara előadásában és Fischer Iván karmester szellemes magyarázatain keresztül.

A népszerű előadásokra minden alkalommal pár nap alatt elfogynak a jegyek, ezért a Fesztiválzenekar a következő éjszakai koncertet kivételesen a Budapest Kongresszusi Központban rendezi meg.

De más ok is szólt az egyszeri költözés mellett: a decemberi Titokkoncert.

Ezen az eseményen a zenekar a terem közepén foglalt helyet, körbevéve magát a közönséggel, akusztikai próba is volt, hiszen korábban csak közönség nélkül, egy lemezfelvételen alkalmazták az arénaszerű felépítést. Az új hangzás nemcsak a zenekarnak, de a közönségnek is nagyon tetszett.

Az új helyszínen a korábbi 700 helyett összesen közel 1200-an hallgathatják a zenekart annak közvetlen közeléből, a színpadról és a nézőtérről, ezúttal is egységesen 2000 forintos jegyáron. A február 11-én éjfél előtt fél órával kezdődő koncerten Stravinsky balettzenéje, a 111 éve bemutatott Petruska lesz műsoron.

A Budapesti Fesztiválzenekar februári nagyzenekari koncertjeit, majd londoni és lyoni fellépéseit is Stravinskynak szenteli: előadásukban hallható lesz a Kártyajáték, a Tavaszi áldozat és a hegedűverseny is.

BFZ, Fischer Iván, Kongresszusi Központ, Midnight Music

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek