Az a hír járja, hogy a Rolling Stones is beveszi magát a Las Vegas-i Sphere-be

2023/12/01  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A U2 épp a minap jelentett be újabb 11 show-t 2024 januárjára és februárjára – már ha erre az élményre megfelelő ez a szó. A zenekar a nyitókoncert óta heti két-három koncertet ad itt!

Az a hír járja, hogy a Rolling Stones is beveszi magát a Las Vegas-i Sphere-be

A tervezők szerint a Las Vegas-i high-tech Sphere újradefiniálja a koncertlátogatási élményt. Mások meg azt mondják, hogy ez nem más, csak egy ultra drága bohóckodás.

Hát, nem tudjuk, látni kellene ezt élőben, de így, videóról is eléggé ütős látvány...

Amióta a Beatles 1964-ben először lépte át az Atlanti-óceánt, a nagy koncerteket nagyrészt sportolásra épített helyszíneken rendezték, még akkor is, ha ez sok rajongó számára gyakran rossz látási viszonyokat és a legtöbb ember számára nem optimális hangzást jelent – írja a Rolling Stone. Az élő szórakoztatás új korszaka azonban szeptember végén kezdődött, amikor a U2 felavatta a Las Vegas-i "Sphere"-t. A 111,5 méter magas és 157 méter széles geometriai alakzat az alapoktól kezdve teljesen újraépíti a rockkoncertek élményének minden aspektusát. A hét évnyi munka költségvetése a hírek szerint meghaladta a 2 milliárd dollárt, de mostanában arról is érkeznek tudósítások, hogy az óriás kivetítőgömb hatalmas veszteséget termel.

Amúgy érdemes követni az oldalát, mert egészen elképesztő látvány(ok)ra képes a gömb. A kommentekben többen a Halálcsillagért könyörögnek, de szívesen megnéznénk, hogy néz ki egy, a város fölé tornyosuló, gigantikus nyelv...

Ahogy azt mi is megírtuk, a Rolling Stones – lehetséges – utolsó turnéját tervezi. A Showbizz szerint nem csak Észak-Amerikában fordulnak majd meg, hanem követhetik a U2-t a Las Vegas-i  Sphere-be – állítólag minden idők legnagyobb gázsiájért.

Bár hivatalos bejelentés még nincs erről, a Stones a közösségi médiájában rejtélyes utalásokat tesz közzé, pl., hogy a rajongók ne maradjanak le arról, ami következik... Az Instagramra is feltettek egy posztot a Las Vegas-i nagydíjról. Elég sok minden a projekt mellett szól: egyrészt a srácok nem lesznek fiatalabbak, a Sphere-ben való  "letáborozás" lehetővé tenné számukra, hogy ne kelljen az országot járniuk, a pénzről nem is beszélve.

"Ha valóban Vegasba mennek, remélem, hogy tavasszal teszik, és nem nyáron, amikor 400 fok van a Sin Cityben. Persze, a Sphere klimatizált..." – írja a szerző.

Ez persze csak találgatás, bár ez egy win-win-win szituáció lenne, jó a helyszínnek, a  zenekarnak és a közönségnek is, ami viszont biztos, hogy a zenekar eddig mindent beleadott a  "Hackney Diamonds" album létrehozásába és promótálásába, mindez meg is érte, mert megjelenése, vagyis október 20. óta az album hatalmas rajongótáborra tett szert az USA-ban és azon kívül is, s a kritikusok is jókat mondanak róla. Minden együtt van egy remek turnéhoz – s akár a Földön, akár a szférában zenélnek, az a mennyország hangjait hozza majd magával :)

 

Sphere, LAs Vegas, U2, Rolling Stones, turné, Hackney Diamonds

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek