Az EFOTT fesztivál egyik himnuszát alkotják meg a nemzetközi dalszerző táborban

2023/05/25  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Tizenegy országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők és producerek az Artisjus Songwriting Campre, hogy három napon át közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel, idén először lesz svájci résztvevője a programnak.

Az EFOTT fesztivál egyik himnuszát alkotják meg a nemzetközi dalszerző táborban

A magyar zenei export fellendítése, valamint a hazai és a külföldi szerzők közötti együttműködés ösztönzése céljából az Artisjus 2018-ban és 2019-ben Budapestre hozta az ABBA-tag Björn Ulvaeus kezdeményezéséből született svéd dalszerző tábort. A tábor résztvevőinek idén Kaly Roland, Juhos Zsófi és az EFOTT fesztivál mellett a mesterséges intelligencia is feladatot ad.

Idén először lesz svájci résztvevője a programnak, rajta kívül Ausztriából, Csehországból, az Egyesült Államokból, Hollandiából, Horvátországból, Lengyelországból, Lettországból, Norvégiából, Szlovákiából és Ukrajnából érkeztek dalszerzők Budapestre. Május 24-től három napon át akár a nap 24 órájában nyolc produceri stúdióban merülhetnek el a kreatív munkában. A 21 résztvevő naponta változó felállású háromfős csapatokban dolgozik azon, hogy a nap végére egy-egy dalkezdemény vagy akár kész dal szülessen.

Az első napon a résztvevőknek olyan egyedi zenét kell írniuk, amilyet jó eséllyel a mesterséges intelligencia nem lenne képes: törekedniük kell a szokatlan, újszerű hangzásokra például a természetből felvett effektekkel.  A második napon a nemrég Majkával közös dallal jelentkező, a Sztárban sztár leszek-ből ismert Kaly Rolandnak, valamint Az ének iskolája győztesének, Juhos Zsófinak írnak új dalt a csapatok. A tábor utolsó napján pedig az EFOTT fesztivál egyik himnuszát alkotják meg közösen a magyar és külföldi szerzők.

A tábor szervezői és állandó résztvevői Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar dalszerző-frontembere, az Artisjus Egyesület elnökségi tagja, és Johnny K. Palmer dalszerző-énekes.

Az idei tábor nyolc magyar résztvevője között szerepel az X-faktorból ismert Patocska Olivér, énekes, dalszerző, az OliverFromEarth zenekar frontembere, aki számos hazai előadóval dolgozott már együtt szerzőként (Wolf Kati, Rácz Gergő, Freddie, Vastag Csaba, Opitz Barbi, Dér Heni). A Berklee College of Music egyetemen diplomázott, a Flanger Kids és Triola Gang formációk dalszerzője és gitáros, Gyarmati Fanny, aki többek között Ohnodyval és Noira-val is dolgozott szerzőként. Csatlakozik még Csapó Krisztián (KRIZ) jazz-harsona művész, zeneszerző; Fegyverneky Levente, a trip-hop műfaj hazai fellendítésén dolgozó énekes, dalszerző; a 2021-es Kikeltetőből ismert Dóczi Péter (TOWPE) producer, dalszerző; Törőcsik Hanna (Kozmofobe) producer, dalszerző; Hildebrand Dorothea és Hugai Dominika énekes-dalszerzők.

A tábor külföldi résztvevője többek között a 2023-as Eurovíziós dalfesztivál osztrák versenyzője, Teodora Špirić (TEYA) énekes, dalszerző. Lettországból érkezett Kaspars Ansons dalszerző, producer, aki több évben is a Eurovíziós dalfesztiválon induló lett versenyző dalának szerzője. Vinko Ćemeraš énekes, dalszerző, a 2019-es The Voice nyertese Horvátországban. Tamara Niznanska énekes, dalszerző, a The Youniverse frontembere, aki 2020-ben Az év művésze és Az év énekese díjat kapta Szlovákiában. Svájcból pedig Dana Burkhard (DANA) énekes, dalszerző érkezett, akinek első albumát nemrég a Swiss Music Award-ra jelölték.

Songwriting Camp, dalszerző, mesterséges intelligencia, EFOTT

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek