Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

2024/04/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.

A Budapest Ritmos koncert egy lelkes pillanata :)

A Duckshellt legutóbb az Erzsébet téren láttuk, a Budapest Ritmo fesztiválon adtak szabadtéri lemezbemutató koncertet. Azt a fesztivál szervezői sem tudhatták előre, hogy ezen a napon (ápr. 13.) nyári meleg lesz a városban, így az Akvárium fölött nagyon sokan gyűltek össze – nem csak a keménymaggal feltöltött, kordonnal elkerített "küzdőtéren", de a körülötte elterülő füves részen is. Kicsik, nagyok, magyarok, külföldiek, fiatalok és idősebbek egyaránt. És nem csak ücsörögtek a fűben, de sokan táncoltak is. Olyan volt az egész, mint egy nagyvárosi piknik – előkerültek a hátizsákokból a sörös dobozok meg a boros üvegek –, és azon ábrándoztunk, milyen jó lenne, ha ez a fesztivál kitartana egész nyáron... Mármint az igazin. A fiúk szokásukhoz híven lendületes-bepörgetős koncertet adtak, amelyen vendégzenészek is felléptek. Az volt a vicces, hogy valaki mellettünk – a fűben – azt mondta, ez olyan, mint a mostani generáció Besh o droM-ja, s nem telt el 10 perc, és megjelentek a színpadon az emlegetett zenekar tagjai. Ahogy a koncerten elhangzott, két éve még nem is ismerték egymást személyesen, de pont a Ritmón összefutottak, és azóta a zenei barátság töretlen, ennek bizonyítéka a Bakáts téri majális is.

Még a ritmós történethez tartozik, hogy a Duckshell tagjai később ismét felbukkantak, ezúttal a NagyHall zárókoncertjén, amelyet az olasz költő, trubadúr és aktivista Luca Bassanese adott La Piccola Orchestra Popolare elnevezésű zenekarával. Már az Akvárium előző koncertjén (Terne Čhave feat. Romano Drom) is rezgett a léc, akkor még "megúsztuk", de ezen a bulin aztán felcsenült a Bella Ciao, amit a közönség lelkesen üvöltött az olasz kalózzal és az összevissza rohangáló duckshelles srácokkal.

Úgy képzeljük, a majális hangulata sem lesz ettől nagyon eltérő, szóval a hölgyek ne magas sarkúban menjenek, mert abban nem lehet jól ugrálni :) Az idén 25 esztendős Besh o droMmal közös koncertjük fényét és hangulatát a vendégek röpítik majd az égbe, mert olyan zenészek neve jelent meg a vendéglistában, mint Kollár-Klemencz László, Busa Pista, Sena, Saiid, Másik János, Bujdosó János, Ifj. Gerdesits Ferenc és mások.

A minifeszt teljes programja:


10.00 Tűzmadarak: Gőzerővel! - humoros akrobatikus utcashow
10.30 Családi táncház a Bartók Táncegyüttessel
11.15 Kiflihajó zenekar- gyerekkoncert
15.00 Erdőfű - koncert
16.30 Kale Lulugyi - koncert
19.00 A Besh o droM és a Duckshell zenekarok közös koncertje

 

 

 

majális, Duckshell, Besh o droM, Budapest Ritmo

 

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek