Berlin megkezdi a kulturális nyitást

2021/03/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Kísérleti programot indítanak Berlinben annak vizsgálatára, hogy miként működhet az előadóművészet a koronavírus-járvány harmadik hulláma idején.

Fotó: Staatsoper Unter den Linden

A hatóságok a hónap elején enyhítették a korlátozásokat, így egyes múzeumok, galériák és koncerttermek újra megkezdhetik a látogatók fogadását. Az új szabályozás értelmében azokon a területeknek, ahol 100 ezer lakosból hetente 50-nél kevesebb az új fertőzöttek száma, a múzeumok szigorúbb korlátozások nélkül kinyithatnak – természetesen az alapvető higiéniás szabályok betartásával: maszk, távolságtartás és kézfertőtlenítés. Ahol a fertőzöttek aránya 50 és 100 között van - mint például Berlinben, ahol ez az arány jelenleg 75,1 -, ott kötelező lesz a jegyeket az interneten megvásárolni és a létszámot korlátozni. Ha a fertőzöttek száma három egymást követő napon 100 fölé emelkedik, akkor a múzeumoknak újra be kell zárniuk.

A dpa német hírügynökség szóvivője szerint miután a Berlini Filharmonikusok a múlt héten bejelentették, hogy még ebben a hónapban tartanak egy koncertet, az online jegyek „perceken belül elkeltek”. A Filharmónia március 20-án legfeljebb ezer látogató előtt tartja meg Kirill Petrenko sztárkarmester vezetésével szimfonikus koncertjét Rahmanyinov- és Csajkovszkij-szerzeményekből, Daniel Barenboim pedig április 2-án a Berlini Állami Operaházban vezényli majd a Figaro házasságát.

A koncertekre, hangversenyekre, előadásokra csak személyre szóló jeggyel és antigén gyorsteszttel kimutatott negatív lelettel lehet belépni. A tesztet a rendezvény napján, legkésőbb a műsorkezdés előtt 12 órával kell elvégeztetni. A tesztet a jegy felmutatásával ingyenesen lehet elvégeztetni a szervezőkkel együttműködő tesztközpontok valamelyikén vagy némely intézmény esetében akár a helyszínen. Fejenként legfeljebb két jegyet lehet vásárolni és csak az adott intézmény online jegyárusító szolgáltatásában. A vásárlónak a nevét, születési idejét és az elérhetőségét is meg kell adnia, hogy követhetőek legyenek az esetleg keletkező fertőzési láncolatok. A rendezvényeken kötelező az úgynevezett orvosi vagy műtéti maszk, vagy az FFP2 védelmi osztályú, vagy KN95/N95 jelzésű részecskeszűrő maszk viselése, valamint az egymás közti legalább másfél méteres távolság és az egyéb helyi fertőzéshigiéniai szabályok betartása.

A programhoz csatlakozott még a leghíresebb fővárosi színházak közé tartozó Volksbühne és a közösségi terei és éjszakai klubjai révén a világ sok országában ismert Holzmarkt kulturális központ.

A Németországban egyedülálló kísérlet kilenc rendezvényből áll és április 4-ig tart. Utána összesítik és elemzik a tapasztalatokat, amelyek remélhetőleg hozzájárulnak a kulturális intézményrendszer mihamarabbi újraindításához

via Szabad Európa, Prae.hu.

Berlin, koronavírus, harmadik hullám, nyitás, kultúra

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek