Billy Idol újra Budapestre jön! Nem motorral...

2021/10/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Hanem egy újabb turné keretén belül.... A ‘80-as évek egyik legmeghatározóbb punk-rock bálványa jelenleg is aktív: nemrég négyszámos EP-vel (The Roadside) lepte meg rajongóit. Négy éve adott egy remek koncertet a Budapest Parkban, 2022 nyarán visszatér a tett helyszínére.

Fotó innen: Twitter

William Michael Albert Broad – azaz, ahogy mindannyian ismerjük, Billy Idol – a ‘70-es években ragadott először hangszert Karrierjét a Generation X nevű formáció élén kezdte, majd a banda ‘81-es feloszlása után New Yorkba költözött, és szólókarrierbe kezdett.

Viszonylag hamar fejest ugrott a dolgokba, és még ugyanebben az évben megjelent első EP-je Don’t Stop címmel, amin még két Generation X track is szerepelt, amiből az egyik az azóta ikonikussá vált, és rengeteg feldolgozásban hallható Dancing With Myself volt.

Elképesztően termékeny korszakát élte ekkor Billy Idol, hiszen ‘82-ben megjelent első szólólemeze is (rajta többek közt a White Wedding című klasszikussal), ami több országban arany- és platina minősítést ért el, egy évvel később pedig érkezett is a folytatás, a Rebel Yell, ami már a Billboard 200-as listájának hatodik helyéig jutott.

Ezt a kilencvenes és kétezres években további hat album követte, de nincs megállás: a napokban jelent meg The Roadside című négyszámos, vadonatúj EP-je Butch Walker (Green Day, Weezer) produceri vezényletével, amit a pandémia alatt írt, és amin többek közt híres, majdnem végzetes kimenetelű, két évtizeddel ezelőtti motorbalesetét is feldolgozza. 

"A 65 éves zenész 1990-ben Harley Davidsonjával egy stoptáblánál állva ütközött össze egy autóval. Megrepedt az alkarja és nyílt törése lett a térde és bokája közt – a csontja beleállt a lábába. 7 órán át műtötték, hogy ne veszítse el a lábát, végül egy fémmel rögzítették. Hat hónapnyi szigorú ágypihenő után kezdődhetett rehabilitációja. Balesete miatt a The Doors és a Terminátor 2. filmszerepeit elvesztette, s attól eltekintve, hogy utána 2010-ben még volt egy motoros balesete mikor menet közben defektet kapott és akkor is lábsérülése volt, még ma is vígan motorozik." (Forrás:10 híres ember, akinek durva motorbalesete volt /Tesztmotor.hu). Megjegyezzük, 1998-ban a Nászok ásza című filmbe már bejutott, abban fiatal(abb) énjét alakította.

2018-as Budapest Parkos koncertje után – amin kollégánk, Zerge is ott volt – tehát 2022. június 29-én újra hazánkban köszönthetjük a ‘80-as évek egyik legmeghatározóbb punkrock bálványát.

 A jegyértékesítés október 8-án indul!

 

 

 

 Billy Idol, Budapest Park, motorbaleset

 

 

Szólj hozzá!


Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

Hangol már a zenekar – Lovasi András új...

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
Új koncertek