Bono fia zenekarával belogolt a brit lemezlista élvonalába

2021/07/19  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Ha azt hallod, Elijah Hewson, sok minden nem jut eszedbe róla, pedig ő az alma, amiről most kiderült, hogy nem esett messze a fájától: ő Bono fia, és Inhaler lenevezésű bandájával már az első albumuk a brit lemezlista élén debütált.

Fotó: Inhaler/FB

Bono bandája, a U2 eddigi pályafutása alatt tíz lemezzel került a lemezlista első helyére, de bemutatkozó albumuk 1981-ben az első negyven között sem szerepelt...

"El sem tudjuk hinni, hogy a lemezünk a csúcsra került" – nyilatkozta az együttes, amelyben Hewson mellett Robert Keating, Josh Jenkinson és Ryan McMahon zenél.

A kezdetben (2016.) kis angol klubokban játszottak, de még az első lemezük (It Won't Always Be Like This) készítése közben sem gondolták, hogy a toplista élére kerülhetnek. Az Inhaler a BBC Sound of 2020 listáján az ötödik helyen végzett, és debütáló albumukkal úgy repültek a brit slágerlista élére, hogy ezzel ők lettek az első ír együttes, amelynek ez sikerült 2008 óta, mikor a dublini The Script jutott a csúcsra.

A 21 éves Hewson elismerte ugyan, hogy híres apja befolyása nyilván megnyitott előttük néhány ajtót, de mint hangsúlyozta, együttese keményen megdolgozott azért, hogy  bizonyítsa tehetségét, és felépítse saját rajongótáborát. Arról is beszélt, hogy természetesen nagyon-nagyon hasznos, ha van valaki, akitől tanácsot lehet kérni, de mint hangsúlyozta, azzal mindannyian tisztában voltak, hogy egyedül kell helytállniuk.

"Biztos vagyok abban, hogy sokan gondolhatták volna rólunk, hogy a könnyebb utat választjuk, és kihasználjuk a kapcsolatokat, de mi nem ezt tettük. Mi hoztuk össze az egészet" – mondta.

Bono, U2, Elijah Hewson, Inhaler, apa-fia, család

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek