Botrány árnyékolja be a Rammstein turnéját

2023/06/07  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Till Lindemann törölte magát az Instáról, a szervezők a koncertek után hivatalos afterpartykat offolták és a „nulladik soros” extra szolgáltatást is kivezetik, a Lindemann verseit kezelő kiadó azonnal megszakította a kapcsolatot a frontemberrel és lekerültek a német boltok polcairól a zenekar parfümjei is – minderről a Telex és a Lángoló számolt be külföldi sajtóértesülésekre hivatkozva.

Fotó: Rammstein/FB

A Rammstein június 7-én, azaz ma kezdi négyestés koncertfolyamát a müncheni Olimpiai Stadionban – mindegyik fullos. Budapesten is telt ház várja őket, a július 11-i koncert pillanatok alatt betelt, így ráadásbulit is hirdettek másnapra, vagyis előreláthatóan semmi sem állíthatja meg a zenekar menetelését, de azért finoman szólva kínos ez az egész sztori a számukra.

Ahogy kihámozzuk a történéseket, az egész problematika alapja Till Lindemann állítólagos szexfüggősége ("annyira súlyos a helyzet, hogy még koncert közben is hajlamos kiugrani szexelni"). Most több Rammstein-rajongó is azt állítja, hogy a zenekar koncertjein rendszeresen szállítanak fiatal rajongólányokat az énekesnek. A lavinát az indította el, hogy egyikük szerint egy ilyen alkalommal a tudtán kívül be is drogozták a zenekar afterpartyján Vilniusban. A Lángoló azt írja egyébként, hogy ezek a koncert előtti és utáni bulik valójában nem hivatalos Rammstein-események, az együttes többi tagja részt sem vesz rajtuk, kizárólag Lindemann.

Arról viszont nekik is tudniuk kell, hogy a "nulladik soros” ("Row 0") sztori eddig is létezett, ennek az  a lényege, hogy kizárólag nőket engednek be a színpadhoz legközelebbi sorba, ők részt vehetnek a koncert előtti partin, illetve, ha akarják, a fellépés után ők is zenekarral tarthatnak a hotelbe. 

Most az van, hogy a vilniusi rendőrségen kívül egy komplett oknyomozó újságírócsoport is rajta van az igazság felderítésén, és nem áll jól Lindemann szénája, ráadásul a  német politika is felhúzta a szemöldökét. A lapokban sűrűn emlegetett orosz "kerítőnőt" eltávolították a zenekar közeléből, s a zenekar pályafutása során először egy válságkommunikációra szakosodott berlini PR-ügynökséghez fordult, holott eddig sajtósuk sem volt.

A Rammstein minden idők egyik legsikeresebb német zenekara. A súlyos vádak – hatalommal való visszaélés, szexuális zaklatás, drogok, pia – talán a mostani turnét nem befolyásolják, azonban a zenekar jövőjére komoly hatással lehetnek.

A Lángoló részletesen ír az egyes esetekről, a Telex cikke itt olvasható.

 

 

 

 

 

Rammstein, Till Lindemann, botrány

 

 

Szólj hozzá!


A Tankcsapdának Pesten megjelent az isten

A Tankcsapdának Pesten megjelent az isten

Új dallal és a hozzá tartozó videóklippel jelentkezett a Tankcsapda. A ’Pesten megjelent Isten’ c. dalt élőben először, a Budapest Parkban...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Visszatér Budapestre Sir Rod Stewart

2018-ban ott voltunk az arénás koncertjén, aztán pár évvel később is erre járt: nem megerősített infók szerint énekelt egy puccos esküvőn mintegy 300 milláért – de most megint mindenkinek dalolni fog, nem csak az ifjú párnak: a legnagyobb slágerit hozza el 2024. június 22-én lép az MVM Dome-ba.

Ez egy Sunshine Day lesz – az Osibisa Budapestre jön

Osibisa és Colosseum közös koncert lesz az Erkel Színházban 2023. október 8-án a Krokodil Rock szervezésében, a „Nagy Generáció” című koncertsorozat keretében.

Tátrai Tibuszék beveszik a Parkot

A godfather. legközelebbi és idei utolsó fellépése a Budapest Parkban lesz, 2023. szeptember 27-én, szerdán.
Új koncertek