Búcsú a magyar Klavins Piano Manufaktúrától

2021/04/03  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Klavins Piano Manufaktúra eddig ismert formájában Magyarországon megszűnik. Egy különleges albummal és egy hozzá készült bensőséges videós kollaborációval búcsúzik az ikonikus váci zenei műhelytől iamyank.

Fotó: Sinco

A felvételek egy nagyon különleges atmoszférájú helyszínen, a világhírű zongorakészítő, David Klavins műhelyében készültek. Iamyank egyébként nem első alkalommal alkotott itt, de az biztos, hogy utoljára.

“Pont annyira ért sokként, mint az, amikor megtudtam annó, hogy ez a műhely itt van Magyarországon. Érthető módon erős kötődésem alakult ki az Una Cordával és magával a helyszínnel is. Reflexszerűen jelent meg bennem a gondolat, hogy még egy utolsó emléket szeretnék begyűjteni: egy csendes éjszakai session hang- és képfelvétele tökéletes búcsú lesz a helytől, és kellemes emlékként őrzi majd azt a teret” – mondta a zenész-producer.

Az Una Notte – amely tulajdonképpen egy éjszaka kreatív folyamatának naplója – egyszerre egy búcsú és őszinte tiszteletadás. A végeredmény egy letisztult, csendes lemez, ehhez pedig egy négy fejezetből álló kisfilm társul, ami a teljes nyugalomból fordul át a szürreális képsorokba: többek közt azt is közvetlen közelről szemügyre vehetjük, hogy néz ki játék közben az Una Corda belülről. 

A lemez április 2-án, Bandcamp Friday-en debütál, április 17-én pedig az OMC Live session keretében kiadatlan, egyszer megszólaló anyagot játszanak az iamyank Live Ensemble felállással.

Klavins Piano Manufaktúra, iamyank, Una Corda, Una Notte, Bandcamp Friday

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek