Rengeteg pénzt költöttek el a rajongók 4 nap alatt a Bandcamp-en – mind a zenészeké lett!

2020/11/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Dalszerző írta meg, hogy a Bandcamp március óta minden hónap első péntekjén minden náluk elköltött pénzt úgy, ahogy van a jogtulajdonosoknak – zenészeknek, kiadóknak – utal át, vagyis lemond a saját részéről.

Illusztráció: jlemusic.net

A Bandcamp nemrég egy blogposztban azt írta, hogy az utóbbi négy ilyen akcióban több mint 20 millió dollár ment a zenészeknek és a kiadóknak – március óta pedig több mint 75 millió dollár értékben vásároltak a rajongók az oldalon.

A Bandcamp Friday elsősorban a zenei közösség megsegítésére jött létre, de vitathatatlan, hogy az akció óriási publicitást szerzett a platformnak, tehát amit elveszt a réven, visszahozza a vámon...

Emma Swift énekes-dalszerző például akkor regisztrált itt, amikor minden koncertjét lemondták; azóta annyit tud keresni itt, hogy az, mint mondja, egy hónapra fedezi a bevásárlásokat és a rezsit.

Elég bután jön ki, hogy illusztrációnak YT-videót használunk, de hát ehhez tartozik némi vizuál is...

Shamir is a Bandcamp Fridayekre időzít egy-egy ritkaságot – meg nem jelent dalokat, demókat –, amiket egy nap után eltávolít a platformról. Ezek után a dalok után egy nap alatt annyi bevétele van, mint amennyi a Spotify-on egy hónap alatt.

“Ti vagytok az utolsó reményünk”– üzenik sokszor a zenészek a Bandcamp-nek.

 

A Dalszerző cikke itt, abban aztán eligazítanak mindenkit, merre-hová Bandcamp-ügyben.

 

 

Bandcamp, Bandcamp Friday, zeneipar

 

 

Szólj hozzá!


 A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

Számos nagyszerű előadással bővül a Müpa téli kínálata: egy évfordulóját ünneplő legendás együttes mellett rendhagyó koncerttel érkezik a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a Facebookon.

Beton.Hofi, Gerendás Dani, Járai Márk és sokan mások a veszprémi KEMP-en

A tavalyi sikeres első kört követően a Banana Records ismét megrendezi a KEMP-et: 2022 október 6-9. között Veszprémben tér vissza a dalszerző tábor.
Új koncertek