Szécsi Pál 80

Csepregi Évát megbélyegezték

2023/11/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Csepregi Éva énekes, előadóművész, a Neoton Família együttes tagjának öt évtizedes munkássága és januári életműkoncertje tiszteletére tematikus bélyeget bocsátott forgalomba a Magyar Posta Zrt..

A bélyeghez alkalmi boríték, valamint egyedi bélyegző is tartozik

Először ad ki előadóművészről személyes bélyeget a Magyar Posta Zrt.. Csepregi Éva, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja idén töltötte be 70. életévet, ennek megünneplésére 2024. január 6-án életműkoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában.

A személyes bélyeget a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke mutatta be szerdán. Hegmanné Nemes Sára ismertetése szerint a szerdán forgalomba kerülő bélyeg retro arculati világot kapott. A bélyeg Benedek Imre grafikus tervei alapján készült, Tóth Ildikó arculati elemeinek és Rosta Márk fotójának felhasználásával. A bélyeghez alkalmi boríték is tartozik, valamint egyedi bélyegző, amin az Éva és az életműkoncert felirat olvasható.

Fotó: Csepregi Éva Hivatalos FB

A személyes bélyeg ötezer példányban kerül forgalomba, 1800 forintos áron vásárolható meg a Filopostán, a Magyar Postán és a posta weboldalain.

Fotó: MTI
   
Gyerekként szeretett bele a színpadba, az éneklés kezdetben hobbinak indult - idézte fel pályafutása kezdetét Csepregi Éva. Hozzátette, hogy az első igazi megmérettetést a Ki mit tud? tehetségkutató verseny jelentette, majd lassan a zenélés hobbiból szakmává vált.

"A mélyvízben tanultunk meg úszni, tanultuk meg a szórakoztatás, a zene művészetét" - mondta, emlékeztetve arra, hogy akkoriban a tánczene, a popzene nem volt igazán elfogadott műfaj.  

Azt is elmondta, hogy a Neoton Famíliával hosszú, tartalmas és sikeres időszakot éltek át, de szólólemezei is sikeresek lettek.

"Akkoriban eltaláltuk a magyar szívek ritmusát" - fogalmazott, kiemelve, hogy koncerteztek Spanyolországban, Japánban, Dél-Koreában, Szingapúrban, és céljuk mindig a magyar popzene népszerűsítése volt. 

A januári életműkoncerten a Neoton Família dalai mellett a szólólemezekből is hallhatók lesznek számok - mondta, kiemelve: nagyon büszke arra, hogy a zenekar még most is teltház előtt játszik, a közönség még mindig kíváncsi a dalaikra.

Fotó: Csepregi Éva Hivatalos FB

A január 6-i életműkoncert két részből áll majd, amelyen Csepregi Éva az erre az alkalomra létrehozott zenekarral lép majd fel. A dalok új hangszerelésben lesznek hallhatók Dezső Balázs jóvoltából.Az esemény rendezője Radnai Márk, a színpadkép 4K felbontásban lesz látható, így a koncertet tűéles minőségben lehet majd követni a helyszínen a képernyőkön keresztül – ígérik a szervezők.

Csepregi Éva, bélyeg, életműkoncert

 

 

Szólj hozzá!


SBB: Kinek mond valamit ez a három betű?

SBB: Kinek mond valamit ez a három betű?

Aki a progrock szerelmese, annak biztosan! A legendás lengyel progresszív rock zenekar október 17-én a fővárosi Erkel Színházban lép fel.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A folyóban sziget, a szigeten tó: igazi klasszikus elektropoposan a Margitszigeti Színházban

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.

Ha VIP-es vagy, fiam, egy szép napon ez mind a tiéd lesz

Tegnap számoltunk be, hogy a a hazai partybrand-ek közül kik érkeznek majd Zamárdiba, ma az idei VIP helyszínekről és szolgáltatásaikról mesélünk, bár a fesztivál szlogenje szerint a Soundon mindenki VIP. De azért mindig vannak eggyel vipebbek...
Új koncertek