Csodaország összedőlt – az amerikai előzene fekete szombatja

2023/06/19  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Legalább két ember meghalt, hárman pedig megsebesültek egy elektronikus zenei fesztivál sátortáborában kitört lövöldözésben Washington államban szombaton. Ugyanezen a napon egy texasi rapper összeesett a színpadon, és nem sokkal utána meghalt.

Csodaország összedőlt  – az amerikai előzene fekete szombatja

A Beyond Wonderland nevű, az Alice Csodaországban-tematikára épülő elektronikus zenei fesztivált a George nevű kisváros mellett szervezték a hétvégén, Seattle-től mintegy 240 kilométerre keletre. A fesztivál nagyszínpada, a Gorge Amphitheatre közelében egy fegyveres véletlenszerűen nyitott tüzet az ott táborozókra, majd elhagyta a helyszínt, de később sikerült elfogni. A lövöldöző indítékát és célját egyelőre nem ismerik. Az áldozatok személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Annyit tudni, hogy a három sebesült között van maga a lövöldöző is. Az incidenst követően a fesztivál szervezői még azt közölték, hogy a programhelyszínre vezető egyik bejáratot lezárták, majd vasárnap beelentették, hogy törölték az aznap esti programokat.

A fesztivál line-upjában voltak ismerős nevek is.

A fegyverviselés & fesztivál/koncert téma az USA-ban nem először kerül terítékre, a közelmúltban egy fesztet azért töröltek a szervezők, mert nem tudták keresztülvinni az akaratukat, hogy NE LEHESSEN BEVINNI A FESZTIVÁLRA FEGYVERT, egy éve pedig arról szóltak a hírek, hogy szintén egy elektronikus zenei fesztivál parkolójában pisztolyokkal felfegyverzett férfit tartóztattak le.

A zenetörténetnek pedig nem egy – nem csak amerikai – áldozata van, aki egy fesztiválon/koncerten, fegyver vagy más gyilkos eszköz által vesztette életét. Magyarországon legutóbb 2019-ben, egy "LGT koncerten" történt tragédia. (Azt megjegyeznénk, hogy az LGT sajnálatos módon akkor már nem létezett, a szóban forgó formáció az LGT Zenevonat volt.)

Arról már a HVG számolt be, hogy fellépésén összesett, majd meghalt a texasi rapper, Big Pokey. A 46 éves Milton Powell tragédiája bejárta a közösségi médiát: videó is készült róla, ahogyan a rapper mikrofonnal a kezében összeesik a fellépésén. Ezek után kórházba szállították és ott halt meg végül.

Miért nem védték meg az embereket a Bataclanban, az Eagles Of Death Metal koncertjén?

 

A My Way-gyilkosságok, avagy sose énekelj Sinatrát hamisan!

 

A fesztivál, amelyet a Rolling Stones szívesen kitörölne a kollektív memóriából – de mindig emlékeztetik rá

USA, fesztivál, fegyverviselés, rapper, gyász

 

 

Szólj hozzá!


Ilyen még nem volt: Be Massive Horizon-buli a dégi Festetics-kastély parkjában

Ilyen még nem volt: Be Massive Horizon-buli a dégi...

Június 1-jén, szombaton egy új sorozat is kezdetét veszi, a Be Massive Horizon és a NÖF (Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft)...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

KiKEREKedett a program a DOMBon – várják Tállya szőlőskertjei a fesztiválozókat

Analog Balaton, Anna and The Barbies, Aurevoir., Carson Coma, Magna Cum Laude, Punnany Massif – noga csak szeptemberben lesz a fesztivál, de már kész a program. A fesztiválra tavaly 6500-an látogattak el, és idén is érdemes lesz az őszt itt indítani.

Köszi, YouTube! A Caligula's Horse Budapesten

A YouTube addig vizsgálgatta a fogyasztói ízlésemet, hogy az elemzés eredményének köszönhető ajánlásokat dobott fel nekem, mit nézzek, hallgassak. Én meg kattintgattam. Jó csomó muzsikát így volt szerencsém – olykor szerencsétlenségem – megismerni. Ha nincsen YT, soha az életben nem találkozom a Caligula's Horse nevével.
Új koncertek