De jó lenne, ha már szeptember 6-a lenne, és a Víztorony kerthelyiségében huhoghatnánk a világba...

2020/03/24  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Hogy mi lesz ott akkor? A debreceni Fülesbagoly Tehetségkutató döntője, ahonnan 27 díjat vihetnek majd haza a legjobbak, például hat fesztiválos fellépést, sajtókampányt, rádiós jelenlétet és tévés zenélést.

De jó lenne, ha már szeptember 6-a lenne, és a Víztorony kerthelyiségében huhoghatnánk a világba...

A tehetségkutató döntőjét eredetileg május 3-án tartották volna, a koronavírus miatt átkerült szeptember 6-ra.

A Fülesbagoly Tehetségkutatót először Martonvásáron rendezték meg 2017-ben, az elmúlt két évben pedig a Fejér megyei város mellett Budapesten is lezajlott. Újdonság, hogy idén Debrecen is lesz.

DE!!! A három tehetségkutató különálló esemény, szervezésében, jelentkezésben, nyereményekben és zsűriben egyaránt. Közös mindegyikben az, hogy mindháromra Magyarországról, illetve magyar lakta határon túli településekről jelentkezhetnek hangszeres előadók, együttesek a könnyűzenén belül bármilyen stílusban, legyen az pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb.

A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd mindhárom döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 20-20 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek.

A debreceni verseny ítészei között olyan elismert zenei szakemberek, muzsikusok vannak, mint Andásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Subicz Gábor zenész, Debrecen szülötte, Molnár Gábor, a Gold Record igazgatója, Kurucz Róbert, a Petőfi TV felelős szerkesztője és Koczka Bori, a Zeneszöveg stratégiai vezetője.

A debreceni tehetségkutatón rengeteg nyereményt zsebelhetnek be a döntősök, összesen 6 fesztiválfellépést (Szegedi Ifjúsági Napok, Vidor Fesztivál, Zamat Fesztivál és a Campus Fesztiválon 3 koncert) oszt ki a zsűri.

Előzenekarozást lehet nyerni a FISH! előtt.

A nyertes 5 millió forint értékű sajtókampányt nyert, élő zenélést a Music Channel Popcity műsorába, részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint.

Emellett még számos nyereménnyel gazdagodhatnak a zenekarok, legyen az YouTube optimalizálás a WMMD-től, rádiós jelenlét, kiemelt megjelenés a Zeneszövegtől, arculattervezés.

A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, ők mind értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak.

A helyszín a Nagyerdei Víztorony kerthelyisége. Az időpontváltozástól függetlenül a tehetségkutatóra április 15-ig lehet jelentkezni ezen az oldalon. (Ha valaki lecsúszna, a budapesti döntő határideje 2020. június 3.) Ezt követően megtörténik az előzsűrizés és a 10 döntős produkció kihirdetése.

A Fülesbagoly Tehetségkutatót az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program támogatásával, Debrecen Önkormányzat partnerségében.

Fülesbagoly Tehetségkutató, NKA, HAngfoglaló, Debrecen

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek