De jó lenne, ha már szeptember 6-a lenne, és a Víztorony kerthelyiségében huhoghatnánk a világba...

2020/03/24  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Hogy mi lesz ott akkor? A debreceni Fülesbagoly Tehetségkutató döntője, ahonnan 27 díjat vihetnek majd haza a legjobbak, például hat fesztiválos fellépést, sajtókampányt, rádiós jelenlétet és tévés zenélést.

De jó lenne, ha már szeptember 6-a lenne, és a Víztorony kerthelyiségében huhoghatnánk a világba...

A tehetségkutató döntőjét eredetileg május 3-án tartották volna, a koronavírus miatt átkerült szeptember 6-ra.

A Fülesbagoly Tehetségkutatót először Martonvásáron rendezték meg 2017-ben, az elmúlt két évben pedig a Fejér megyei város mellett Budapesten is lezajlott. Újdonság, hogy idén Debrecen is lesz.

DE!!! A három tehetségkutató különálló esemény, szervezésében, jelentkezésben, nyereményekben és zsűriben egyaránt. Közös mindegyikben az, hogy mindháromra Magyarországról, illetve magyar lakta határon túli településekről jelentkezhetnek hangszeres előadók, együttesek a könnyűzenén belül bármilyen stílusban, legyen az pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb.

A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd mindhárom döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 20-20 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek.

A debreceni verseny ítészei között olyan elismert zenei szakemberek, muzsikusok vannak, mint Andásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Subicz Gábor zenész, Debrecen szülötte, Molnár Gábor, a Gold Record igazgatója, Kurucz Róbert, a Petőfi TV felelős szerkesztője és Koczka Bori, a Zeneszöveg stratégiai vezetője.

A debreceni tehetségkutatón rengeteg nyereményt zsebelhetnek be a döntősök, összesen 6 fesztiválfellépést (Szegedi Ifjúsági Napok, Vidor Fesztivál, Zamat Fesztivál és a Campus Fesztiválon 3 koncert) oszt ki a zsűri.

Előzenekarozást lehet nyerni a FISH! előtt.

A nyertes 5 millió forint értékű sajtókampányt nyert, élő zenélést a Music Channel Popcity műsorába, részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint.

Emellett még számos nyereménnyel gazdagodhatnak a zenekarok, legyen az YouTube optimalizálás a WMMD-től, rádiós jelenlét, kiemelt megjelenés a Zeneszövegtől, arculattervezés.

A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, ők mind értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak.

A helyszín a Nagyerdei Víztorony kerthelyisége. Az időpontváltozástól függetlenül a tehetségkutatóra április 15-ig lehet jelentkezni ezen az oldalon. (Ha valaki lecsúszna, a budapesti döntő határideje 2020. június 3.) Ezt követően megtörténik az előzsűrizés és a 10 döntős produkció kihirdetése.

A Fülesbagoly Tehetségkutatót az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program támogatásával, Debrecen Önkormányzat partnerségében.

Fülesbagoly Tehetségkutató, NKA, HAngfoglaló, Debrecen

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.
Új koncertek