Dee Gees – kijött a Foo Fighters diszkó albuma

2021/06/19  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A stadion rock hőseiből Bee Gees tribute zenekarává átalakult bandának kijött az új albuma. TÉNYLEG diszkó...

Dee Gees – kijött a Foo Fighters diszkó albuma

A négy+1 Bee Gees-feldolgozást (is) tartalmazó album a Record Store Day-re jött ki vinylen – az új név a Dave Grohl nevének kezdőbetűire utal.

A számok: “Shadow Dancing”, “Night Fever”, “Tragedy”,“More Than A Woman”.

A Hail Satin első oldalán a plusz dal Andy Gibb Shadow Dancing című számának coverje, amely 1978-ban hét hetet töltött a toplisták élén az Egyesült Államokban. A B oldalon öt live verziót mutatnak meg a legutóbbi Medicine at Midnight című albumukból.

Itt az eredeti:

A zenekar februárban, a BBC rádiójában adták elő a You Should Be Dancing-et. A Grohlékat tulajdonképpen felkérték a cover előadására.

"Csináljunk úgy, mint a Bee Gees – mondták, s úgy voltam vele, hogy miért nem  készítünk kifejezetten egy Bee Gees dalt? Valaki megkérdezte: rendben, de hogy akarod csinálni? És meg mondtam: Nos, csináljuk úgy, mint a Bee Gees."

Hozzátette, hogy soha életében nem énekelt így, de ez volt a legkönnyebb dal, amit életében valaha is énekelt.

Nemrég egy interjúban Grohl és egykori nirvanás zenésztársa, Krist Novoselic a közelgő szeptemberi jubileummal (1991.!!!!) kapcsolatban a Nevermind  lehetséges újbóli kiadását lebegtették meg.

Forrás: BBC

Dee Gees, Foo Fighters, diszkó, Dave Grohl, Bee Gees, Andy Gibb

 

 

Szólj hozzá!


Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
Új koncertek