Dunaújvárosban törölték, most Kolozsváron sem rendezik meg a Cityrocksot

2020/08/06  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

A szegedi és a tavalyi kecskeméti össznépi zenélés sikerén felbuzdulva a szervezők idén Dunaújvárost jelölték meg a térképen elfoglalandó területként, aztán a vírushelyzetben feladták bástyáikat, és törölték a zene legnagyobb magyarországi flashmobját.

2019. kecskemét (Cityrocks FB)

Július elején jött a hír, hogy amatőr és profi muzsikusok részvételével szeptember 5-én és Kolozsvárott mégis megrendezik a Cityrocksot.

Az együttzenélős sorozat két éve a szegedi Dóm téren indult, akkor négyszáz zenész – dobos, basszusgitáros, gitáros, énekes – adott elő közösen két-két magyar és angol nyelvű számot. Tavaly Kecskeméten pedig már ötszázan muzsikáltak együtt. Idén július 25-én Dunaújváros adott volna otthont a zenei flashmobnak, de a szervezést a járványhelyzet miatt le kellett állítani, az eseményt a tervek szerint jövőre tartják meg.

Pár nap alatt több mint százhúszan jelentkeztek – erdélyi magyarok mellett román muzsikusok is. A tervezett délutáni közös zenélést követően este a Kolozsvári Magyar Opera szimfonikus zenekarának rockshowja szórakoztatjta volna az egybegyűlteket.

A romániai vírushelyzet felerősödésével azonban most a partnerekkel egyeztetve arról döntöttek, hogy a kolozsvári gigakoncertet is lemondják, és átteszik 2021-re.

 

Cityrocks Hungary, flashmob, gigazenekar, Dunaújváros, Kolozsvár

 

 

Szólj hozzá!


A OneRepublic új dala a Disney legújabb, szívbemarkoló filmjének főtémája

A OneRepublic új dala a Disney legújabb,...

Nem valami vicces családi mozitól van szó: a Disney és az Original Film FELHŐK című filmje középpontjában a zene, a küzdés – és az elmúlás...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az emberek felhagytak a zajongással – a madarak szexibb hangon kezdtek énekelni a karantén idején

A madarak énekhangjai is megváltoztak a világjárvány miatti korlátozások idején – állapította meg egy friss amerikai tanulmány. A tavaszi kijárási korlátozások természetes kísérletként mutatták meg, hogyan reagál az emberi zajokra az állatvilág.

Új könnyűzenei online rádió indult

Beat néven szeptember elsején új digitális rádió indult a hazai könnyűzenei élet támogatása céljából.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek