Ed Sheeran kamaszkori demója valakinek egy lakás árát is megérte

2020/09/13  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Ötvenezer fontért (19,6 millió forint) cserélt gazdát a héten egy angliai árverésen Ed Sheeran egy kiadatlan lemeze, amelyet még kamaszkorában készített a brit popénekes.

Fotó: John Sheeran

Az A Visual Journey című könyvében a 29 éves Sheeran felidézi, hogy azután írta meg az albumon szereplő dalokat, hogy első szerelme összetörte a szívét.

A Spinning Man című lemezből, amelyet a brit énekes 13 évesen készített, mindössze 20 példány létezik és ebből 19 a zenész birtokában van. Sheeran egy példányt még évekkel ezelőtt odaadott egy rokona barátjának és a korong éveken át elfeledetten hevert egy fiókban, mígnem a szóban forgó barát testvére árverésre bocsátotta. A demón 14 szám szerepel.

Az árverést bonyolító Omega Auctions hihetetlennek nevezte a korong leütési árát, amelyet előzetesen 10 ezer fontra becsültek.

"Számítottunk rá, hogy sikerül eladnunk, de az eredmény teljesen felülmúlta a várakozásunkat" – kommentálta az aukciósház a sikert. Egyébként olyan tételek szerepelnek a kínálatukban, mint például Paul McCartney angol tankönyve, Elvis Presley kézírásos bejegyzésekkel ellátott Bibliája és John Lennon eddig soha nem látott fotói.

S hogy mivel tölti mostanában a napjait az átmenetileg visszavonult zenész?

Ed Sheeran már egy hete boldog apuka

 

Ed Sheeran, árverés, kamaszkor, demó, Ed Sheeran, Spinning Man, Omega Auctions

Képtár

  • Ed Sheeran kamaszkori demója valakinek egy lakás árát is megérte kép 86041
 

 

Szólj hozzá!


A Margitszigeti Zenélő Kútnál lehet elbúcsúzni Balázs Fecótól

A Margitszigeti Zenélő Kútnál lehet elbúcsúzni...

A zenész rajongói a Facebookon közölték, hogy Balázs Fecó emlékére ezen a hétvégén – december 5-én szombaton, valamint december 6-án...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A művészvilág áldozatai

A Trip hajó Vírus TV című adása ma 17.00 órakor a fenti címmel jelentkezik, a téma pedig: "Veszélybe került kulturális élet, művészek, alkotói válság és egyéni útkeresések a pandémia alatt".

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset történt: rejtélyes körülmények közt agyonlőtték Lil Yase kaliforniai rappert.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek