Egyik szemünk sír, a másik nevet: megvannak a Hírességek Csarnokának új tagjai

2021/05/13  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Saját közlése szerint a legszínesebb beiktatott-listát tette közzé idén a The Rock & Roll Hall of Fame: elöljáróban csak annyit, bekerült Tina Turner, az Iron Maiden azonban kimaradt.

Fotó: cleveland.com

Az idei szavazáshoz minden jelölt első kislemezének vagy albumának 1995-ben vagy korábban kellett megjelennie.

A teljes jelöltlista:

Jay-Z, Foo Fighters, Mary J. Blige, Iron Maiden, Tina Turner, a The Go-Go's, a Rage Against the Machine, a Kraftwerk, Kate Bush, Devo, Chaka Khan, Carole King, Fela Kuti, LL Cool J, New York Dolls, Todd Rundgren és Dionne Warwick, Charley Patton, Gil Scott-Heron.

Tina Tuner Ike Turnerrel együtt már 1991-ben helyett kapott a RRHOF-ben, és Carole King – a 20. század második felének legsikeresebb női dalszerzője az Egyesült Államokban –  is ott van már egyszer Gerry Goffinnal duóban. Ha King és Turner beiktatásra kerülnek, Stevie Nicks után ők lesznek a sorban következő női előadók, akik kétszer lépnek be a Hírességek Csarnokába. Egyébként Dave Grohl is házon belül van már a Nirvanaval.

Egy több mint 1000 művészből, történészből, újságírókból és a zeneipari szakemberből álló zsűri választotta ki az új belépőket. A rajongóknak is volt lehetőségük részt venni a folyamatban a rockhall.com oldalon vagy személyesen, a clevelandi múzeum interaktív kioszkjában történő szavazással.

A Hírességek Csarnoka új tagjai pedig a következők:

Tina Turner, Carole King, a The Go-Go's, JAY Z, a Foo Fighters, Todd Rundgren, a Kraftwerk, Charley Patton, Gil Scott-Heron, LL Cool J, Billy Preston, Randy Rhoads, Clarence Avant.

(A két lista oly kevés névben tér el, szerintünk semmiből sem állna MINDENKIT bevenni a  brancsba...)

A Rock & Roll Hírességek Csarnoka 36. beiktatási ceremóniája 2021. október 30-án lesz a clevelandi Rocket Mortgage Fieldhouse-ban, az eseményt a SiriusXM Rock & Roll Hall of Fame 310-es csatornája közvetíti, de felveszi a HBO stábja is, hogy később a HBO Max-on levetítsék.

 

A hírességek csarnoka egy húgyfolt... (Johnny Rotten)

 

Rock and Roll Hall of Fame, Hírességek Csarnoka, Tina Turner, Jay-Z, Foo Fighters, Iron Maiden

 

 

Szólj hozzá!


Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház

Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári...

A pünkösdi háromnapos esemény csendes sétával indul, amelyet egy nyárindító háromnapos fesztivál követ a legismertebb alternatív zenekarok...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Ingyenes Color Emlékest lesz ma Debrecenben

A Debreceni Egyetem híradása szerint az együttes slágerei ma este a 9. Debreceni Reumatológiai Oktatási Program kongresszusához kapcsolódó emlékesten csendülnek fel. A Debreceni Egyetemhez kötődő, korábban DOTE (és Bokor) néven működő együttes több oszlopos tagja is színpadra lép kedden a Kölcsey Központban.

Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Május 17-én zár a Mai Dal szervezésében létrejött mesterkurzus-sorozat, amely azt vállalta, hogy hat alkalommal hat különböző releváns dalszerző ad betekintést a saját alkotói metódusába. Az utolsó etén a tíz szerencsés Lovasi Andrástól tanulhat.
Új koncertek
Ecce Gratum IV./2.
Cherry koncert
Cherry koncert
Budapest 
Kovács Kati...
Kovács Kati...
Veszprém 
Koncz Zsuzsa koncert
Koncz Zsuzsa koncert
Székesfehérvár 
Trio Sideris
Trio Sideris
Budapest 
ORGONAKONCERT
ORGONAKONCERT
Kaposvár