Elajándékoznának egy több mint 100 éves Karl Hamburger zongorát

2021/11/18  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Igaz, a kiselejtezett hangszer mechanikája és húrozata elöregedett, szakértői vélemény alapján felújítani nem érdemes – de azért csak nem kellene a szemétdombon végeznie...

A fotó illusztráció, az önkormányzat nem közölt képet a hangszerről.

Budakalász önkormányzata így nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonában lévő több mint 100 éves Karl Hamburger zongora térítésmentes átadására.Túl magasra nem emelték a  lécet: az nyeri a pályázatot, aki a hangszert a saját költségén a leggyorsabban elszállítja. A zongora a Kalász Alapfokú Művészei Iskolában megtekinthető telefonon egyeztetett időpontban (Gasztné Lakatos Gabriella: +36 70 682 6806 telefonszámon hétköznap, munkaidőben). A pályázatot pedig 2021. december elsején16 óráig kell benyújtani személyesen (2011 Budakalász, Petőfi tér 1.) vagy hétköznap munkaidőben a +36 70 682 6806 telefonon.

Mentsétek meg!

Ha már erre járunk, másik budakalászi illetőségű hírünk, hogy pénteken a Kós Károly Művelődési Házban Leonard Cohen-est lesz, nem is akárki jóvoltából: fellép a Müller Péter Sziámi and Friends zenekar & vendégeik.

Sziámi és barátai Leonard Cohen legjobb dalaival évekkel ezelőtt először Az Élet Menete Alapítvány felkérésére léptek fel a Dohány utcai zsinagógában, és a koncert olyan sikert aratott, hogy a válogatást később az országban számos helyszínen bemutatták. Budapesten a közönség utoljára 2016-ban láthatta a produkciót a Kongresszusi Központban. S hogy miért éppen Leonard Cohen? Mert Müller Péter Sziámi különösen nagyra becsüli. Zseniális dalszövegírónak, sőt, költőnek tartja, aki szerinte ugyanúgy megérdemelte volna az irodalmi Nobel-díjat, mint Bob Dylan. Sziáminak egyébként volt szerencséje Cohent élőben is látni és hallani, ugyanis 2008-ban ott volt a művész kései korszakának egyik legemlékezetesebb koncertjén, a londoni O2 Arénában. Cohen szövegei ezúttal magyarul szólalnak majd meg remek tolmácsolásban.

 

 

 

 

 

zongora, ajándék, pályázat, Karl Hamburger, Budakalász, Müller Péter Sziámi, Leonard Cohen

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek