Elbúcsúzik közönségétől az Intim Torna Illegál

2021/06/01  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Hogyan vágunk így lyukat a kádba? – kérdezi több kommentelő is a poszt alatt, amelyben a zenekar bejelentette, hogy felfüggeszti működését.

 Ezen a nyáron elbúcsúzik közönségétől az Intim Torna Illegál

A "felfüggeszti" nem ugyanaz, mint a "feloszlik" mutatott rá egy másik kommentelő, mutatjuk a teljes közleményt, hátha valaki közelebb jut a megoldáshoz:

Kedves ITI család!
Hosszú ideig tartó gondolkodás után, mindannyiunk számára nagyon nehéz döntést hoztunk meg. Az Intim Torna Illegál tizenegy év hiperaktív lét, számtalan dal, klip, koncert, megtett kilométer után felfüggeszti a működését.
Nagyon köszönjük Nektek, hogy velünk voltatok, a rengeteg felejthetetlen pillanatot, a csillogó szemeket!
Az idei nyáron búcsúturnéra indulunk, hogy méltóképpen búcsúzhassunk Tőletek… Várunk a nyári fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken, sőt hamarosan egy budapesti búcsúkoncert dátuma és helyszíne is nyilvános lesz - nézzétek az
eseménynaptárat, várunk Titeket!
Nagyon köszönünk mindent! …hiszen tudjátok: ez az emlék örökké tart!
Peti, Ádám, Janó"
Ez azért elég egyértelmű búcsú, de hagyjuk meg a visszatérés lehetőségét! Ha valaki bírja lélekkel, olvasson bele a szívfacsaró kommentekbe, és meglátja, mit jelent a közönségének egy évtizedes fennállású zenekar. Van, aki ITI koncerten váltotta az első csókját későbbi férjével, s akad, aki a zenekar egyik dalára vonult az oltár elé. Van, aki többszáz kilométert is képes utazni egy-egy koncertjükre, és sok embernek a dalaik jelentettek vigaszt a nehéz időkben. Van, aki csak egy sort idéz valamelyik számukból, de akadnak egész hosszú, emlékezős kommentek.
Ettől persze a zenekarnak sem lesz könnyebb a nehéz döntés után, de mindez olyan, mintha ki-ki megölelné a búcsú előtt a zenészeket – és hát még jön a búcsúturné is, melynek állomásairól rövidesen bizonyára lesz pontos információ.
Viszlát, és kösz a halakat!
Intim Torna Illegál, ITI, búcsúturné

 

 

Szólj hozzá!


Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A megátkozott ember – film készül Radics Béláról

A drámaian korán meghalt magyar Jimi Hendrixről dokumentarista elemekkel gazdagított játékfilmet forgatnak – tudtuk meg a 24.hu interjújából, amelyet Klacsán Gábor rendező-társoperatőrrel készítettek.

Django Feszt a Kobuciban – Na de ki az a Django?

Az Óbudai nyár programsorozat keretein belül augusztus 14-én Django Feszt lesz a Kobuci kertben. A fesztivál méltó emléket szeretne állítani Django Reinhardt gitáros és Stephane Grappelli hegedűs zenéjének.
Új koncertek