Az EFOTT fesztivál egyik himnuszát alkotják meg a nemzetközi dalszerző táborban

Tizenegy országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők és producerek az Artisjus Songwriting Campre, hogy három napon át közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel, idén először lesz svájci résztvevője a programnak.

Az EFOTT fesztivál egyik himnuszát alkotják meg a nemzetközi dalszerző táborban
Illusztráció: Pexels

Ne repülj vakon: összegyűjti a fontos infókat a dalszerzőknek az Artisjus

Songwriting HUB néven indított online gyűjtőoldalt dalszerzői témákban az Artisjus. Az új felület célja, hogy egy helyen elérhetővé tegye a dalírással kapcsolatos összes hazai szakmai eseményt, programot, pályázatot, kiadványt, tartalmat – beleértve a saját és más zeneipari...
 
Barbra Streisandtól Billie Eilishig:  nagyszabású online kampány indult a menekültek megsegítésére

Barbra Streisandtól Billie Eilishig: csaknem 10 millliárd euró a nagyszabású online kampány eredménye

A film, a zene, a tévé és a sport világának hírességei csatlakoztak ahhoz a nagyszabású online kampányhoz, amelynek célja a kiállás Ukrajna mellett és a menekültek megsegítése. A Global Citizen nemzetközi jótékonysági civil szervezetnek a közösségi médiában indított...
 
 
Fotó: Dorogi Péter/FB

DOROGI – debütáló koncert az A38-on

Az Intim Torna Illegál nyáron jelentette be, hogy felfüggeszti a működését.
 
A Sziget nem mond csütörtököt!

A Sziget nem mond csütörtököt!

Vagy de: csütörtökön indul az a kétnapos akciójuk, mely során a kedvezményes árak mellé ajándékokat, extra szolgáltatásokat és élményeket is kapnak, akik szeretnének lecsapni a 2022-es bérleteikre.
 
Elton John mégis színpadra állt

Elton John mégis színpadra állt

Nemrég arról számoltunk be, hogy közelgő csípőműtétje miatt lefújta az európai koncertkörútját. Úgy tűnik, egy estés kalandra – s ami fontosabb: jótékonyságra – még kapható, mert Ed Sheeran, Jennifer Lopez és mások "társaságában" fellépett a Global Citizen 24 órás...
 
Fotó: KREATOR

SUMMER HELL: új metal fesztivál a BARBA NEGRA-ban

Summer Hell néven új metal minifesztivált indít útjára a BARBA NEGRA és H-Music Hungary.
 
 
 Ezen a nyáron elbúcsúzik közönségétől az Intim Torna Illegál

Elbúcsúzik közönségétől az Intim Torna Illegál

Hogyan vágunk így lyukat a kádba? – kérdezi több kommentelő is a poszt alatt, amelyben a zenekar bejelentette, hogy felfüggeszti működését.
 
Fotó: Ariana Grande/FB (2019.)

Tényleg ennyire menő Ariana Grande?

A kérdés nem költői: mivel a hölgy a zenei érdeklődésünkön kívül esik, igaz, a szerkesztőin viszont belül. Mindazonáltal sem így, sem úgy nem kattanunk rá, ha feltölt egy új videót, de szívesen közöljük, ha megteszi.
 
Fotó: Talamba

Nem csak a dob meg a cintányér: magyar zenei siker New Yorkban

A különdíjasok között ezüstéremmel ismerték el a Talamba Ütőegyüttest New Yorkban. A csapat a Manhattan International Music Competition elnevezésű megmérettetésen vett részt, amelyet idén a járványhelyzet miatt online rendeztek.
 
Fotó: British Summer Time Hyde Park

Egyre-másra dőlnek le a fesztiválok bástyái

Lassan már szemünk se rebben, ha elénk gördül a közösségi csatornákon egy-egy külföldi fesztivál törlésének hivatalos bejelentése. Ma három ilyen hírrel is jövünk, mi kérünk elnézést.
 
Fotó: DJ STEVE DUB/FB

A The Chemical Brothers friss Grammy-díjas producere Budapestre jön

Március 2-3. között a Budapest Music Centerben rendezik meg a dalszerzők nagy találkozását, a DEX Songwriting Expo-t.
 
Az ANGRA

A metálbanda kikérte magának, hogy megdicsérték

A HVG közölt egy cikket a brazil kulturális alap – olyasmi lehet, mint nálunk az NKA – elnökének "zenei tárgyú" nyilatkozatairól.
 
Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek