Elhozza első dupla LP-jét Lenny Kravitz Budapestre

2023/12/05  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Tologattuk már napok óta a hírt, hogy Lenny Kravitz csatlakozott a Colours of Ostrava fellépősorához, de most nár értelmet nyert a halogatás, hiszen jön ő még közelebb is: 2024. július 30., Budapest Aréna.

Elhozza első dupla LP-jét Lenny Kravitz Budapestre

Lenny Kravitz pályafutása során négy GRAMMY-díjat nyert, és több mint 40 millió lemezt adott el világszerte. Nemrég beválasztották a 2023-as hollywoodi Hírességek Sétányának jelöltjei közé, hangsúlyozva tagadhatatlan szerepét a stílus és a zene ikonjaként.

Az apai ágon orosz zsidó, anyai ágon bahamai-afroamerikai származású Lenny Kravitz eddigi több mint három évtizedes pályafutása során átlépte a zenei műfajokat, vegyítette a hangzásokat és a stílusokat. Rockzenéjében a hatvanas-hetvenes évek soul és funk hatásai dominálnak, mind a négy eddigi Grammy-díját a legjobb férfi rockénekes kategóriában nyerte, ráadásul egyhuzamban, 1999 és 2002 között, amivel rekordot állított fel. A négy győztes dal a Fly Away, az American Woman, az Again és a Gig In volt. Legnagyobb sikere kétségtelenül az Are You Gonna Go My Way 1993-ból.

Dalszerzőként, zenészként, producerként olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Madonna, Vanessa Paradis, Slash, Sean Lennon, Steven Tyler (Aerosmith), Mick Jagger, Michael Jackson, Al Green vagy Curtis Mayfield. Színészként is számos siker részese volt, szerepelt Cinnaként Az éhezők viadalában, de a Precious - A boldogság ára vagy A komornyik című filmekben is láthattátok őt.

Budapesten legutóbb – 10 év szünet után – 2018-ban járt, 2020-ban fellépett volna ugyan Sopronban, a VOLT Fesztiválon, de lemondta a koncertet.

Az 59 éves, négyszeres Grammy-díjas zenész, énekes Blue Electric Light című turnéja keretében érkezik Magyarországra. A jövő márciusban megjelenő Blue Electric Light Kravitz 12. stúdióalbuma.

A zenész a Bahamákon található stúdiójában írta és rögzítette a lemezt, és a deep-soul rock 'n roll mester újra elemében volt. Megállíthatatlan alkotóként – zenész, író, producer, színész, szerző, designer – továbbra is folyamatosan jelen van a zene, a művészet és a kultúra területén az egész világon. A Blue Electric Light egy szenvedélyes dalgyűjtemény, amely kiszélesíti ezt a megkülönböztethetőséget, és egy olyan ember legújabb alkotása, akinek zenéje – nem is beszélve egyedülálló stílusáról – továbbra is milliókat inspirál világszerte. Az albumon Kravitz írói, produceri és multiinstrumentalista tehetsége rezonál, mivel ő maga írta a dalokat és játszott a legtöbb hangszeren, régi gitárosa, Craig Ross társaságában. Végül 12 számot rakott össze, amelyek tükrözik az újító, műfajokon áttörő örökségét, ugyanakkor szilárdan beépülnek a 21. század energiáiba.

A budapesti koncertre jegyek elsőként a hivatalos rajongói klub tagjainak elérhetők december 6-án 10 órától. A regisztrált Live Nation tagok pedig december 7-én 10 órától tudnak élni elővásárlási jogukkal. A teljeskörű jegyértékesítés december 8-án 11 órakor indul.

 

Beatboxos japán buddhista szerzetes, Sam Smith, Queens of the Stone Age – alakul a Colours of Ostrava line-upja

 

 

 

Lenny Kravitz, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek