Menopauza 1170x180

Elhunyt a Ministry/R.E.M./King Crimson/Nine Inch Nails dobosa

2020/03/25  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

59 éves korában elhunyt Bill Rieflin amerikai dobos, aki négy évtizedes pályafutása során a Ministryben, az R.E.M.-ben, a King Crimsonban, a Swansban, a Nine Inch Nailsben és a KMFDM-ben is játszott. A dobos 59 évet élt, halálát rákbetegség okozta kedden.

Fotó: Pinterest

 Rieflin sokoldalú zenész volt, nemcsak kiváló dobosként tartották számon, több más hangszeren játszott. Számos együttesben szerepelt, sok esetben nem hivatalos tagként, hanem állandó közreműködőként – írta a www.rollingstone.com.     

"Halálával egy nagyszerű művészt, egy érzékeny emberi lényt és a Ministry sikereinek szerves részét veszítettük el" – fogalmazott Twitter-bejegyzésében a Ministry. Rieflin Al Jourgensen csapatának öt lemezén játszott, köztük az 1992-ben megjelent Psalm 69-on.

A nyolcvanas-kilencvenes években az indusztriális színtér egyik legfoglalkoztatottabb alakja volt, a Ministry mellett zenélt a Revolting Cocksban, a Pigface-ben, a KMFDM-ben, a Swansban és a Nine Inch Nailsben is. 2003-től az R.E.M. dobosaként dolgozott egészen a zenekar feloszlásáig, 2011-ig, három stúdióalbumon (Around the Sun, Accelerate, Collapse into Now) hallható a játéka.

 

Játszott a Minus 5-val és Peter Murphy-vel is. 2013-tól a King Crimson turnécsapatának állandó tagja volt, nemcsak dobosként, hanem billentyűsként. Készített lemezt szólóban (Birth of A Giant - 1999), duóban Chris Conelly-val (Largo - 2000) – vigyázat, az MTI közleményében Chris Cornell szerepel, de ez elírás, viszont mások is átvehetik így – és trióban a King Crimson gitárosával, Robert Frippel, illetve Trey Gunnal (The Repercussions of Angelic Behaviour - 1999).

 

Saját projektje volt a Slow Music (ebben Fripp mellett az R.E.M.-es Peter Buck volt a társa), Humans néven pedig Frippel és annak feleségével, Toyah Wilcox-szal muzsikált együtt.

 

 

Három dobossal érkezik a kultikus zenekar Budapestre

 

Három dobossal érkezik a kultikus zenekar Budapestre

A King Crimson Uncertain Times című turnéjának 2018. június 29-i állomása nem más lesz, mint a Müpa hangversenyterme.
 
Bill Rieflin, dobos, gyász, Ministry, R.E.M., King Crimson, Nine Inch Nails

 

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek