ZEP, a kétméteres holland dobosfenomén a Dürerbe érkezik

ZEP napjaink egyik leginnovatívabb dobosa, videót több millióan nézik TikTokon és Instagramon, szólóműsorával Európa-szerte sikert arat. A fiatal srác a maga két méterével is feltűnő jelenség, s ha színpadra lép,felrobbantja a termet. Meglátjuk, mi marad április 21-én a Dürer Kertből :)

ZEP, a kétméteres holland dobosfenomén a Dürerbe érkezik
Fotó: FORTEPAN (204786)

Miszter Dob – Emléktáblát avattak Kovács Gyula egykori lakóhelyén

Poptörténeti emléktáblát avattak pénteken Kovács Gyula néhai kiváló dzsesszdobos, zeneművész-tanár egykori VII. kerületi, Murányi utcai lakóházának homlokzatán.
 
107 évesen elhunyt Viola Smith, a világ első női dobosa

107 évesen elhunyt Viola Smith, a világ első híres női dobosa

Elhunyt a női dobosok úttörője, Viola Smith. A zenész, aki a harmincas-negyvenes évek amerikai szving és big band korszakában ért el sikereket. Novemberben lett volna 108 éves.
 
 
Ez nem éppen egy mostani fotó, de emlékezzünk rá így.

Örökre elaludt a Machine Head első dobosa

A Hammerworld értesülése szerint Tony Constanzát álmában érte a halál. Mindössze 52 esztendős volt. A hírt Afzaal Nasiruddeen tette közzé először, akivel a dobos a Crisisben zenélt együtt.
 
Fotó: PNG Facebook

Kedves Barátok, Balog Tamás elment...

Évek óta tartó kemény küzdelemben végül veszített a rettegett betegséggel szemben a Persona Non Grata zenekar dobosa Balog Tamás, akinek támogatására korábban létrehozott Barátok Balogért projekthez rengeteg ismert hazai zenész, sőt Alföldi Róbert is csatlakozott.
 
Fotó: Pinterest

Elhunyt a Ministry/R.E.M./King Crimson/Nine Inch Nails dobosa

59 éves korában elhunyt Bill Rieflin amerikai dobos, aki négy évtizedes pályafutása során a Ministryben, az R.E.M.-ben, a King Crimsonban, a Swansban, a Nine Inch Nailsben és a KMFDM-ben is játszott. A dobos 59 évet élt, halálát rákbetegség okozta kedden.
 
Dobosok Farsangja lesz a hétvégén

Megismerheted John Bonham trükkjeit a Dobosok Farsangján

Huszonötödik alkalommal rendezik meg szombaton Budapesten a Dobosok Farsangját, amelyen koncert, hangszerkiállítás és mesterkurzusok is várják az érdeklődőket a Vigyázó Sándor Művelődési Központban.
 
 
Volt olyan, amikor Mick Jaggernek cigire sem volt pénze...

Volt olyan, amikor Mick Jaggernek nem volt pénze cigire...

Árverésre bocsátja több mint ezer tárgyból álló zenei relikviagyűjteményét a Rolling Stones egykori basszusgitárosa, Bill Wyman, aki 1983-ban vált ki a bandából.
 
Fotó: www.iltalehti.fi

Ez a január eddig nem a zenészek hónapja – a Faith No More is elbúcsúzott Reed Mullintól

Ahogy azt a Shockmagazin is megírta – úgy tűnik, az ő tisztük a sokkoló hírek közlése –, 53 éves korában elhunyt Reed Mullin, a Corrosion Of Conformity dobosa.
 
Mániákus, veszélyes és megközelíthetetlen – meghalt a Cream legendás dobosa

Eric Clapton gigakoncertet szervez októberben elhunyt zenésztársa emlékére

Eric Clapton & Friends: A Tribute to Ginger Baker címmel nagyszabású koncertet ad Eric Clapton februárban.
 
Hivatalosan is kiszállt a zenekarból a Lamb Of God alapítója

Hivatalosan is kiszállt a zenekarból a Lamb Of God alapítója

Ha az elmúlt néhány évben láttad játszani élőben a Lamb of God-ot, feltűnhetett, hogy már jó ideje nem az alapító-dobos Chris Adler adja a ritmus... A zenekar azonban csak nemrégiben jelentette be hivatalosan, hogy a zenekar állandó dobosa most már az eddigi turnézenész, Art Cruz.
 
Fotó: Pitchfork

Elhunyt a világ legjobb dobosa

90 éves korában elhunyt Hal Blaine, nemzedékének legnagyobb hatású dobosa, akit Bryan Wilson, a Beach Boysból "a valaha élt legjobb dobosnak" nevezett. Családja a Facebookon jelentette be, hogy Blaine békésen, kaliforniai otthonában hunyt el - számolt be róla a BBC News kedden.
 
Szólólemezt ad ki Márton András, a KFT dobosa

Szólólemezt ad ki Márton András, a KFT dobosa

A popzene történelmében nem hagyományok nélküli dolog a dobfelszerelés mögül a mikrofonhoz előrelépő dobos: Ringo Starr, Phil Collins, Don Henley – hogy csak néhány nevet említsük. Márton András most első kislemezdalát, a Csak alszom című számot és annak klipjét mutatta be, a...
 
A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek