Elhunyt a zenész, akinek még George Michael is vokálozott

2021/10/12  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Metropol értesülése szerint Deon Estus, többek között a Wham! és George Michael egykori basszerosa október 11-én távozott az égi zenekarba. A zenész 65 esztendős volt. (Annyiban korrigálnánk a forrásunkat, hogy nem Estu...kell az az S.)

Fotó a Pinterestről

Estus tinédzserként csatlakozott a Brainstorm nevű R&B együtteshez, amellyel két albumot rögzített, és a "Popcorn" (1979.) című számmal váltak ismertté.

Az 1980-as évek elején Európába költözött, Belgiumban és Írországban élt, aztán Londonban telepedett le. Elutasította a lehetőséget, hogy basszusgitározzon Marvin Gaye 1982-es visszatérő albumán, a Midnight Love-on, mert annyira elfoglalt volt – későbbi elmondása szerint meg sem fordult a fejében, hogy ez lesz a zenészlegenda utolsó albuma...

Miután basszusgitáros tehetségét felismerték, meghívták a Wham!-be. A zenekarral Kínában turnézott, később pedig a Wham! frontemberét, George Michaelt kísérte a Faith turnén. Részt vett az 1980-as évek végén alakult Boogie Box High nevű kollektívában is, amelyet Michael unokatestvére, Andros Georgiou vezetett, és amelyben Michael mellett más neves zenészek is szerepeltek; Estus szerepel a csapat egyetlen, 1989-ben megjelent Outrageous című albumán. Estus később együtt lépett fel Michaellel a Rock in Rióban, és egészen a zenész korán bekövetkezett haláláig basszusgitározott kísérőzenekarának tagjaként.

1989-ben Estus Spell címmel szólóalbumot adott ki, melynek producerei Colin Campsie és George McFarlane voltak, és több számot Michael készített. Az album előtt megjelent "Me or the Rumours" című kislemeze, amely 1988-ban a Billboard Hot Dance Music/Club Play listáján a 15. helyig jutott.

 Az album legnagyobb slágere azonban a Billboard Hot 100-as listájának 5. helyéig jutó "Heaven Help Me" című kislemez volt, amelyen maga George Michael vokálozott.

Zenélt még Tina Turnerrel, Frank Zappával, George Clintonnal, Annie Lennoxszal, Edgar Winterrel, Aaron Neville-lel és Elton Johnnal. Legutóbb Julie Anne feltörekvő énekesnőnek készített és írt dalokat. (Forrás: Metropol, wiki; fordítás: DeepL)

"Örök emlékként él, melegséget, humort & az élet megvilágító fényét sugározta, szívből jövő részvétem a családjának" – tweetelte Andrew Ridgeley, a Wham! társalapítója.

A zenész halálának okát nem közöllték.

Az égi zenekar komoly ritmustfelelőst kapott, nyugodjék béjében.

 

Deon Estus, basszusgitár, Wham, George Michael, gyász

 

 

Szólj hozzá!


Cher nem hagyja magát

Cher nem hagyja magát

Cher pert indított Sonny Bono örökösei ellen a közös dalaik jogdíjai miatt, amiktől szerinte megpróbálják megfosztani őt.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Carbonziált filmzenék és filmesített carbondalok az Urániában

A Crossover Uránia a Nemzeti Filmszínház műfajokon átívelő koncertsorozata, ahol minden előadó valamilyen különleges produkcióval lép színpadra, november 12-én például a Carbonfools ad különleges koncertet.

HVG: A Coldplay koncertjén a rajongók ugrálása termeli majd az áramot

Ha meg nem ugrálnak, az együttes szerint kialszanak a fények és a buli lényegében meghal – írja a lap sajtóértesülés alapján.
Új koncertek