Elhunyt dobosa emlékére koncertet ad a Foo Fighters Londonban és Los Angelesben

2022/06/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Taylor Hawkins halála óta Londonban lép színpadra először a Foo Fighters: a zenekar Hawkins családjával együtt emlékezik majd meg a márciusban elhunyt dobosról.

Fotó: Foo Fighters/FB

A Foo Fighters szeptember 3-án a londoni Wembley-ben, szeptember 27-én pedig Los Angelesben ad emlékkoncertet. A jegyárusítás június 17-én kezdődik, és minden bizonnyal percekig tart majd...

További részleteket nem árultak el, sem a koncerteket, sem a folytatást illetően – mindenesetre az feltételezhető, hogy Dave Grohlnak és csapatának ez lesz a legszomorúbb fellépése eddigi pályafutásuk során.

A poszt alatt szinte könyörögnek a rajongók, hogy streameljék a koncertet/koncerteket, a zenekar egyelőre nem reagált a számos kérésre.

A zenekar közzétette a család közleményét is:

"Mélységes hálám és csodálatom a Foo Fighters globális közösségének és Taylor rajongóinak messze földön azért a szeretet-áradatáért, amit mindannyian tanúsítottatok szeretett Taylorunk iránt. Kedvességetek felbecsülhetetlen vigaszt jelentett a családomnak és nekem a felfoghatatlan gyász idején.

Taylor feleségeként és a gyermekeink nevében szeretném megosztani veletek, hogy milyen sokat jelentettetek neki, és hogy mennyire elkötelezett volt abban, hogy minden fellépésén "levegyen benneteket a lábatokról". Taylor megtiszteltetésnek érezte, hogy a Foo Fighters tagja lehetett, és a zenekarban eltöltött 25 év minden percében nagyra értékelte a zenekarban betöltött álomszerepét. A zenekar minden tagját és a Foo Fighters kibővített csapatát is a családunknak tekintjük.

Taylor szeretetreméltó szelleme és a zene iránti mélységes szeretete örökké élni fog a dalokon keresztül, amelyekben közreműködött és amelyeket létrehozott.

Életére emlékezve most mindannyiunknak, akik a legjobban szerettük őt, az a feladatunk, hogy tisztelegjünk Taylor öröksége és a zene előtt, amit adott nekünk.

Még egyszer köszönjük mindenkinek a szeretetét és együttérzését. Taylor mindannyiótokat szeretett és mi is szeretünk titeket.

Hálával,

Alison Hawkins"

:(

Kihívás végignézni Taylor Hawkins és Foo Fighters utolsó közös felvételétFoo Fighters, Taylor Hawkins, gyász, emlékkoncert

 

 

Szólj hozzá!


A skandináv elektronikus zene rideg hullámzása eléri Budapestet: Trentemoller 5 év után visszatér

A skandináv elektronikus zene rideg hullámzása eléri...

A dán művész sajátos hangzásvilágával az elmúlt évtizedek egyik legmeghatározóbb producere lett, életművét pontról-pontra építette fel....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Beton.Hofi, Gerendás Dani, Járai Márk és sokan mások a veszprémi KEMP-en

A tavalyi sikeres első kört követően a Banana Records ismét megrendezi a KEMP-et: 2022 október 6-9. között Veszprémben tér vissza a dalszerző tábor.

A rendezvényszakmában dolgozol? Akarsz róla beszélni?

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány és a Hétfa Kutatóintézet közös kutatást indított annak érdekében, hogy feltárja a rendezvényszakmai karrierutakhoz szükséges készségeket és tanulható ismereteket. A kérdőívre a válaszokat a meghosszabbított határidőig, szeptember 30-ig várják.
Új koncertek