Elvis születésnapjára idén árnyékot vet lánya tragikus halálának első évfordulója

2024/01/05  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Világszerte megünneplik a Király születésnapját – a Magyar Elvis Klub is nagyszabású rendezvénnyel készül.

Elvis születésnapjára idén árnyékot vet lánya tragikus halálának első évfordulója

1935. január 8-án, Tupeloban, egy Mississippi állambeli kis településen született minden idők egyik legsikeresebb, legközkedveltebb énekese, aki újabb generációkat hódított meg Baz Luhrmann 2022-es Elvis filmjével.

Elvis otthonában, Gracelandben hatalmas, több emeletes tortával és beszédekkel ünnepelnek ilyenkor, általában Elvis exfelesége - Priscilla Presley – ritkábban a család többi tagjának részvételével.

A tavalyi születésnap kivételes volt: az ünnepség központi alakjaként Elvis egyetlen gyermeke, az énekes-dalszerző Lisa Marie Presley szerepelt. A rajongók elől inkább elzárkózó Lisa rövid, de szívet melengető beszéddel emlékezett meg édesapjáról és kedvesen, közvetlenül beszélgetett, fotózkodott a megjelentekkel. Úgy tűnt, ez talán egy új korszak kezdete, azonban néhány nappal később bekövetkező, váratlan halála lerombolta az Elvis-rajongók reményeit. Bár nem tudjuk, Gracelandben nyilvánosan is megemlékeznek-e Lisáról, de Elvis születésnapjára idén minden bizonnyal némi árnyékot vet lánya tragikus halálának első évfordulója.

A birtokot a híres énekes legidősebb unokája, a sikeres filmes és modell karrierrel rendelkező Riley Keough örökölte. Elképzeléseiről először a decemberben bemutatott, nagy nézettséget és sok pozitív visszajelzést hozó „Christmas at Graceland" című tévéműsorból kaphattunk ízelítőt, melynek producere és házigazdája is volt. Kíváncsian várjuk, hogy idén, az ő elképzelései szerint hogyan ünneplik Gracelandben Elvis Presley születésnapját.

A Magyar Elvis Klub megalakulása, 1982 óta rendszeresen megemlékezik a híres énekes születésnapjának és halálának évfordulójáról. A '80-as években közkedvelt zenés-táncos esteket tartottak dunai sétahajókon és elegáns bálokat rendeztek a Margitszigeten, a Hotel Thermálban, amelyek egyikének Elvis egykori zenésztársa és barátja, Charlie Hodge, valamint a legnagyobb angol Elvis Presley Fan Club elnöke, Todd Slaughter is díszvendége volt. A bálokat később felváltották a koncertek, amelyeket nem csupán a rajongók, hanem a fellépők is örömmel és izgatottan várnak minden évben.

2024. január 20-án a New Orleans Clubban tartják meg a legkiválóbb hazai Elvis-zenekarokat felvonultató, nagyszabású születésnapi bulit, melyen fellép Andorai Péter & The Graceband, Lantos Gábor & The King's Men és a B'15 Truckabilly Trio feat. Nitus. Az est házigazdája John Laslo Farkas lesz. További részletek a klub honlapján  olvashatók.

***

Azt már a 444-ben olvastuk, hogy 2024-ben koncertet ad az AI Elvis-hologram.

2024-ben Londonban, Las Vegasban, Tokióban és Berlinben is tartanak egy-egy koncertet, amin a hologram-Elvis lép majd fel. Az Elvis Evolution névre keresztelt produkcióban mesterséges intelligencia segítségével egy életnagyságú digitális Elvist hoznak létre, amelyet (akit) több ezer személyes fotójából és otthoni videófelvételeiből állítanak össze. Minderről Elvis Presley hagyatékának tulajdonosai, az Authentic Brands Group és a Layered Reality cégek megállapodást is kötöttek.

Hogy a közönség miként reagál majd erre, arról vegyesek az eddigi tapasztalatok: Amy Winehouse rajongói konkrétan kiakadtak, amikor Amy családja áldását adta az egykori sztár hologramként való turnéztatására, és Whitney Houston tisztelő is berzenkedtek a gondolattól. Egy rádiófelvétel során megkérdezték Mike Shinodát, hogy mit szólna egy Bennington-hologrammal kiegészített zenekarról, a válasz egy nagyon határozott NEM volt, Shinoda szerint a dolog "hátborzongató" lenne. Ugyanakkor az Abba Voyage című produkciója bejött a közönségnek...

Hogy mit szólna mindehhez Elvis? Talán valami ilyesmit...

 

Elvis Presley, Magyar Elvis Klub, hologram, Elvis Evolution

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek