Kiakadtak Amy Winehouse rajongói: az elhunyt sztárt hologramként turnéztatják

2018/10/17  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

Furcsa hírek terjednek a tragikus sorsú énekesnőről mostanában. Amellett, hogy most már biztosnak tűnik az életrajzi film legyártása, Amy családja áldását adta az egykori sztár hologramként való turnéztatására.

Kiakadtak Amy Winehouse rajongói: az elhunyt sztárt hologramként turnéztatják

Amy Winehouse élete sosem a felhőtlen boldogságról szólt. Alkohol- és drogproblémái mellett testképzavarral is küzdött, kóros soványsága emiatt alakult ki. A hirtelen jött világhírnév csak súlyosbította egészségügyi gondjait, míg 2011 július 23-án teste végleg feladta a harcot. A hivatalos álláspont szerint alkoholmérgezés okozta halálát, de máig nem tisztázott, hogy nem öngyilkossági szándék vezetett-e a végkifejletig.

Hét évet kellett várni arra, hogy összeálljon az életrajzi film forgatókönyve, amit a család is támogat, és amit Geoff Deane-nek köszönhetünk (Lelkes testcsere, Mr. Tűsarok, Újra együtt). A gyártást a Monumental Pictures vállalta magára, a forgatás 2019-ben kezdődik majd a Winehouse family figyelő tekintete mellett. Az egyelőre cím nélküli mű tervezett bevételeiből támogatják majd az énekesnőről elnevezett alapítványt, amely a drog- és alkoholproblémákkal küzdő bajbajutottaknak nyújt szakszerű segítséget.

„Úgy érezzük, hogy a filmmel képesek vagyunk megünnepelni Amy rendkívüli életét és tehetségét – mondta a készülő produkcióról az egykori énekesnő apja, Mitch Winehouse. – Tudjuk, hogy az Amy Winehouse Alapítványon keresztül a betegségéről szóló valós történettel sokaknak segíthetünk, akik hasonló gondokkal küzdenek. Alison Owen és Debra Hayward személyében fantasztikus brit producereket találtunk, akik megértik, hogy mit jelentett Amy az embereknek, és nem mellesleg illeszkednek abba a vonalba, hogy bámulatos női történeket visznek vászonra.”

Mindeközben kiakadtak az énekesnő rajongói, ugyanis a film mellett még egy projektet támogat a család; ez pedig nem más, mint az utóbbi időben oly népszerű hologram-turné. A dolog lényege, hogy az elhunyt sztár korábbi koncertfelvételeiből összeállított repertoárból válogatnak ki olyan darabokat, amik a legélethűbben ábrázolják egykori önmagát, és egy teljes koncertet építenek köré. Általában a korábbi zenekari tagokból verbuválnak művészeket, akik ugyanúgy élőben muzsikálnak, míg az elhunyt sztár hologram formában dalolászik a színpadra vetítve.

Bár Amy apukája büszkén nyilatkozott a turnéról és nem győzi hangsúlyozni, hogy az ebből befolyt összeg szintén az alapítvány kasszájában landolna, a rajongók nem túl boldogok a bejelentéstől. Szerintük a család kizsákmányolja Amy örökségét, és enyhén visszatetsző, hogy pont a hírnév ellen küzdő énekesnőből csinálnak hologramot. Mindezek ellenére a turnéról megállapodtak a Maria Callas és Roy Orbison hologramjával is turnézó Base Hologram céggel. A részletekről később adnak tájékoztatást. Addig is egy "igazi" koncertrészlet:

A  cikk forrása: NLCafé és Mozi-filmek.hu

 

Világturnéra indul az ABBA – hologramként

 

 

 

 

Amy Winehouse, film, mozi, életrajz, 27-esek klubja, koncert, hologram, turné

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek