Biztos nem lesz Chester Bennington-hologram, de a hangja hallható a régi-új Linkin Park-albumon

2023/03/25  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Meteora a Linkin Park második stúdióalbuma, amely 2003. március 25-én jelent meg. Világszerte 27 millió példányban kelt el, ezzel minden idők egyik legkelendőbb albuma. A dátum alapján már jól látható, hogy idén lesz 20 éves az album – az évfordulójára megjelenő "Meteora 20" kiadvány (április 7.) új számokat is tartalmaz a néhai Chester Bennington hangjával.

Újra hallható Chester Bennington  hangja

Miközben a banda átfésülte a Meteora archívumát, Mike Shinoda tudta, hogy a „Fighting Myself" ütős instrumental verziója felfedezésre vár, de meglepődve találta meg a saját – és Chester éneksávjait is. Ezután ütős mixet adott a többsávos számnak, és a dal végső formájában olyan lett, mint, amit Shinoda "egy végleges Linkin Park-szám"-nak nevezhetett el. Az új felvételben izzanak Shinoda éles verzéi, melyeket a torzított, zúzós gitárok fokoznak, miközben Bennington mindig felismerhető hangja megszólal: "Fighting myself I always lose"... A dal ismét egy mesterséges intelligencia segítségével elkészített animációs klipet kapott, amely alig egy napja van fent a videómegosztón, és már milliós nézettség fölött jár.

Az új dal követi a vezető „Lost" debütálását. A szám jelenségként és 2023 eddigi legnagyobb rockdalaként robbant be: kiviharzott a kapun, a zenei szcéna élvonalába került és a slágerlisták élén uralkodik most is. Eddig több mint 93 millió globális adatfolyamot és 30 millió YouTube-megtekintést gyűjtött össze lenyűgöző videóklipjével.

Chester Bennington március 20-án lett volna 47 éves. A zenekar így emlékezett meg a születésnapról:

Ha valaki mostanában Linkin Parkot akar hallgatni – koncerten, annak a Barba Negrába kell elmennie április elsején, ahol a Foo Lighers (Foo Fighters), a Blue Cold Jalapenos (RHCP) és a Piknik Park (Linkin Park) tribute zenekarok lépnek majd fel. És ez nem áprilisi tréfa, tényleg ez a nevük :)

A "rendes" Linkin Park turnéjáról vagy akár csak egyetlen koncertről egyelőre nincsenek hírek. Egy rádiófelvétel során a műsorvezető megkérdezte Mike Shinodát, hogy mit szólna egy Bennington-hologrammal kiegészített zenekarról, a válasz egy nagyon határozott NEM volt, Shinoda szerint a dolog "hátborzongató" lenne. Az ABBA hologram turnéjára utalva hozzátette, hogy azt még megérti, mert mindannyian élnek és a saját döntésük az efféle turné, de amikor már nem élő zenekari tag jelenne meg hologramként egy koncerten, arra koncertre ő nem venne jegyet... (Ezzel mások is így voltak, Amy Winehous és Whitney Houston rajongói is kiakadtak az ötleten.)

 

Linkin Park, Chester Bennington, 'Meteora, Mike Shinoda, AI, hologram

 

 

Szólj hozzá!


Egy kis grúz faluból a világhírig – a Kobuciban lép fel a Trio Mandili

Egy kis grúz faluból a világhírig – a Kobuciban...

A Trio Mandili sikertörténete sokak szerint a kaukázusi-archaikus dallamok megszólító erejéről, de szerintünk inkább a lányok tiszta és nagyon...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Hollán Jazz Street, sanzonok, Beatles-dalok: angyalföldi koncertfolyam május-júniusban

Ha nem is pálmafák, de rengeteg zene költözik Angyalföldre az elkövetkező hetekben. Az igényességgel összeválogatott koncertek többségén ráadásul ingyenes a részvétel!

HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

Azért a férfikart emeltük ki, mert éppen hétfőn hallottuk őket az Artisjus-díjátadón – életünkben először. Ez a rövidke fellépés annyira a szívünkig hatolt, hogy kortól és zenei irányultságtól függetlenül szerintünk mindenkinek hallania kell őket egyszer... Most éppen Fóton lesz rá lehetőség.
Új koncertek