Erről a gázsiról csak álmodnak a magyar zenekarok: ennyit keresett a turnézással tavaly a Coldplay

2018/10/03  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

Nemrég napvilágot látott az összeg, amit a Coldplay 2017-ben a turnézással keresett, és meg kell hagyni, az együttes és csapata szép summát tett zsebre.

Fotó: wegow.com

A zenekar 63 koncertet adott 2017-ben, járt többek között Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában is. Az utolsó koncertjük Argentínában volt az Estadio Ciudad de La Plata stadionban.

Sajtóértesülések szerint a Chris Martin vezette együttes turnéztató cége, a Flock Of Birds tavalyi évi bevallásában £63,667,007 (23 milliárd Ft) összeg szerepel a bankszámlájukon. A tavalyi profitjuk £38.4 millió, ami átszámolva majdnem 14 milliárd forint.

A 63 millió fontból 59.1 millió volt a koncertek és a promóciók bevétele, és 4.5 millió font jött be a zenekari cuccokból (pólók, táskák stb.).

Az “A Head Full Of Dreams” elnevezésű turné európai állomásai összesen 32.4 millió fontot (11.7 milliárd Ft) hoztak a konyhára, míg az ázsiai koncertek 22 milliót (7.9 milliárd Ft). Dél-Amerika összesen 6.2 millió (2.2 milliárd Ft), Észak-Amerika pedig 2.1 millió fontot (762 millió Ft) jövedelmezett.

A riport szerint, ha a banda bevételét lebontjuk napokra és elosztjuk 24 órával, döbbenetes órabér jön ki £1,812.50 (658 ezer Ft). (Persze, ez a pénz nem egy az egyben vándorol a zenészek zsebébe, de azért nem semmi összeg!)

A Coldplay menedzsere megerősítette a hírt, hogy a zenekar nem indul újabb turnéra legalább 2021-ig.

Az együttes frontembere, Chris Martin 13 évig élt házasságban Gwyneth Paltrow-val, akivel 2016-ban váltak el. Az Instagramra tette fel Gwyneth azt a videót, amelyen Chris a lányukat, Apple-t tanítja épp gitározni. A turnézás nélkül valószínűleg gyerekeire is több időt tud majd szánni a zenész, azonban reméljük, hogy a koncertezés nélküli néhány évben új zenéket is alkotnak majd a bandával!

A cikk forrása

Coldplay, turné, gázsi

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek