Eurovízió 2021: Majdnem minden marad úgy, ahogy idén lett volna

2020/10/27  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Megtartják a szlogent, megmarad a város: a 2020-ra meghirdetett Open Up! (Nyílj meg!) jelmondattal rendezik meg jövő májusban Rotterdamban az Eurovíziós Dalfesztivált. De vajon mi lesz a versenyzőkkel?

Majdnem minden marad úgy, ahogy idén lett volna: Eurovízió 2021

A dalfesztivált 64 éven át rendezték meg megszakítás nélkül, az idei volt az első alkalom, hogy törölték a versenyt.

Az idei versenydalokat jövőre ugyan nem lehet nevezni, de már 19 részt vevő ország jelezte, hogy jövőre ugyanazt az előadót vagy formációt küldi a versenyre, mint aki idén képviselte volna. Reméljük, Oroszország is a 19 között van, mert akkor láthatjuk majd Little BIG menetelését :)

A középdöntők május 18-án és 20-án, míg a finálé május 22-én lesz.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) négy lehetséges forgatókönyve van a rendezvény lebonyolítására. Ezek között szerepel a dalverseny viszonylag normális keretek között való lebonyolítása, de számításba vették Hollandia esetleges lezárását is, ebben az esetben nem lesz élő közönsége a produkcióknak. A szervezők szerint a rotterdami Ahoy központban kivitelezhetők az élő fellépések kislétszámú közönséggel és a távolságtartási előírások betartásával.

Magyarország idén is offolja a zenés megmérettetést.

 

Az Eurovízióról szóló vígjátékban a magyar versenyzőnek nincs esélye

 

Járványkórház lett az Eurovíziós Dalfesztivált eredeti helyszínéből

 

AI: Koalahangokkal az ausztrálok nyerték az Eurovízió extrém dalversenyét

 

Európa kezdi szégyellni, Amerikában most vágnak bele – mi az?

 

Eurovision Song Contest, Eurovízió 2021.

 

 

Szólj hozzá!


Ha idén is Fishing nélkül telik el a nyár, az a fesztivál végét is jelentheti

Ha idén is Fishing nélkül telik el a nyár, az a...

Ezt a gondolatot a szervezők fogalmazták meg legújabb posztjukban, ami – egy merőben új lehetőséget is felkínálva – arra keresi a választ,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Ha két metál torok összeáll

... ott jó esetben kő kövön nem marad. Gamsz Árpád (Mobilmánia, Avenford) és Schrott Péter (Continoom, Tűzmadár, Zártosztály) friss duettje egy Jorn-dalra készült. A srácok az Out To Every Nation című albumon megszólaló, nagyon húzós címadó dalt vették elő.

Csalók áldozata lett a Deja Vu Fesztivál

Az elmúlt hetekben a közösségi platformokon egyre több a fake profil és a kamu esemény jelenik meg az ország legnagyobb rendezvényeinek nevében. Ezen csalók áldozata lett az Magyarország egyetlen 3 napos retró fesztiválja a Deja Vu Fesztivál is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek