Menopauza 1170x180

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

2024/06/25  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla lemezzel és az eddigi legnagyobb turnéjukkal búcsúznak. Aki rész venne a búcsúbulin, annak 2024. november 12-én a Budapest Arénában a helye.

Fotó: SUM41/FB

"Imádom a Sum 41-et, azt, amit elértünk, amit elszenvedtünk, és hogy mindenen keresztül kitartottunk egymás mellett, ezért is akarom abbahagyni. Annyiszor volt már olyan, hogy feloszolhattunk volna. Valamilyen okból kifolyólag mégis kitartottunk. Büszke vagyok erre. Itt a megfelelő idő arra, hogy elbúcsúzzunk. Minden energiámat arra fordítom, ami előttem áll. Ez lesz életünk legnagyobb turnéja, és azt akarom, hogy ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk. Ennyi." (Deryck Whibley)

27 évvel ezelőtt erőteljesen és lendületesen indultak útnak jellegzetes stílusukkal, amelyet pop-punk énektémák és kemény, heavy metal profizmus jellemzett. Ennek eredményeképpen a Sum 41 páratlan képletet hozott a populáris kultúrába a TRL MTV – Total Request Live – századfordulós uralmától kezdve egészen a When We Were Young Fesztiválon bemutatott mámoros fellépésükig. Egy év leforgása alatt kérte fel őket Iggy Pop együttműködésre – így született a Little Know It All c. dal – és tisztelegtek a Metallica előtt egy kirobbanó koncerttel az MTV Icon felkérésére. Zenéjük végigsöpört a nagy filmes franchise-okon is, a Pókembertől kezdve az Amerikai pitén át a Hajrá Csajok!-ig.

 

Igazi mesterhármast hoztak össze a platina státuszt elért All Killer No Filler (2001), az arany lemezes Does This Look Infected? (2002) és a szintén arany Chuck (2004) - mára már klasszikusnak számító - lemezekkel. A srácok kitartottak a második évtizedben is és a 13 Voices (2016), valamint az Order In Decline (2019) albumokkal bebizonyították, hogy ugyanannyi erő és energia van bennük, mint korábban.

A Slant Magazine az utóbbi anyagot “pokolian szórakoztató utazásként” jelllemezte, míg a GQ üdvözölte, hogy a “zenekar végigcsinálta az utat visszafelé”. 15 millió eladott lemezzel, két Juno-, és egy Kerrang!-díjjal, valamint egy maroknyi Alternative Press Music Awards és Grammy-jelöléssel is büszkélkedhetnek a mindenhol zsúfolásig megtelt koncerttermek mellett, a zenekar most mégis úgy döntött, hogy egy utolsó nagy durranással elbúcsúznak – a saját feltételeik szerint.

A szabályokat és az elvárásokat figyelmen kívül hagyva, ismét az ösztöneikre hallgatva a zenekar - Deryck Whibley (ének, gitár), Dave Baksh(gitár), Jason McCaslin (basszusgitár), Tom Thacker (gitár) és Frank Zummo (dobok) – egy szenvedélyes záró kinyilatkoztatással búcsúzik a Heaven :x Hell című dupla lemez formájában. A Heaven 10 számnyi vicsorgó, nagy energiájú pop punk dalt tartalmaz, míg a Hell 10 heavy metal himnuszból áll, melyeket heves szólók és ütős riffek fűszereznek. Nagyszerű, tökös, az eddigi legmerészebb és legjobb munkájuk. Az albummal a zenekar most az eddigi legnagyobb turnéjára indul, és a körút európai részét több, mint 35 000 rajongó előtt zárja majd a teltházas Paris La Défensa Arénában a francia Nanterre-ben. A turné jócskán belenyúlik majd 2025-be is, így a zenekar a csúcson távozhat.

A Sum 41 zenekarként utolsó koncertjét Magyarországon a Budapest Arénában adja 2024. november 12-én, a Neck Deep társaságában.

A budapesti koncertre a jegyek elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai számára lesznek elérhetőek június 25-én 10 órától, a regisztrált Live Nation tagok pedig június 26-án 10 órától csatlakozhatnak az elővásárlási lehetőséghez. A Spotify pre-sale június 27-én 10 órakor kezdődik, végül a teljeskörű jegyértékesítés június 28-án, pénteken 10 órakor indul a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

 

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

 

Sum 41, búcsúkoncert, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Legendás amerikai gitáros ad gitárleckét Újpesten

Legendás amerikai gitáros ad gitárleckét Újpesten

Greg Howe az idén megjelenő 'Lost And Found' lemeze köré kerített turné alkalmával Budapestre is ellátogat: október 26-án, szombaton az OFF...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Ingyen mehetsz a minifesztiválra, ha eltetted emlékbe a régi jegyed. A Metal Lady is fellép!

Október 26-án egy – szinte időutazással is felérő – minifesztiválnak ad helyet a Barba Negra. A koncertet rendező H-Music Hungary – aka Metal Hammer – 1999 október 23-án szervezte meg első koncertjét, és a 25 éves évfordulón azzal ajándékozza meg a közönséget, hogy akár ingyen is látogatható a rendezvény...

Világkörüli utazás a budapesti klubokban – koncertajánló

Nem csak a műfajok, de az előadók származási helye szempontjából is színes a felhozatal: érkezik zenekar Bejrútból, vendégbanda a skót felföldről, egy eleddig együtt még sosem látott jazz formáció Amerikából, az underground szcéna egyik kiválósága Németországból, először látogat hozzánk egy ausztrál csapat, de érkezik...
Új koncertek