Ezúttal nem fogják megváratni a közönséget: a Guns N’ Roses júliusban Budapestre jön

2023/02/21  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Guns N’ Roses 2023-ban újra útra kel: stadionokban, fesztiválokon és arénákban bukkannak fel a nyár és az ősz folyamán – világszerte. A rockbanda június 5-én Tel Avivban kezdi meg kiruccanását, majd a július 22-i athéni koncertjükig bejárják Európát. A turné augusztus 5-én folytatódik az észak-amerikai résszel, október 16-án a vancouveri koncerttel zárva a koncertkörutat.

2023. július 19.: Guns N' Roses, Budapest

Az amerikai rockegyüttes a popkultúra részének számít: mérföldkőnek számító 1987-es anyaguk, az Appetite For Destruction a valaha volt legnagyobb példányszámban elkelt amerikai debütáló albummá, és minden idők 11. legtöbbet eladó albumává vált, míg az újraegyesülésüket követő Not In This Lifetime elnevezésű turnéjuk (2016-2019) minden idők negyedik legnagyobb bevételű koncertturnéja lett, több mint 5 millió eladott jeggyel.

1991-ben a Guns N' Roses sokkolta a világot 7xplatinalemez státuszt elért Use Your Illusion I és Use Your Illusion II lemezeivel, amelyek megjelenésükkor kibérelték a Billboard slágerlista első két helyét. A 100 millió feletti lemezeladásuk része még a G N’ R Lies (5x platina), a The Spaghetti Incident? (platina), a Greatest Hits (5x platina) valamint a Chinese Democracy (platina) albumok is. Arról nem is beszélve, hogy ők a világ egyik legtöbbet streamelt rockbandája, átlagosan havi 24 millió hallgatóval a Spotifyon.

Legutóbb 17 éve, 2006-ban adtak koncertet a Papp László Budapest Sportarénában, mely fellépésük finoman szólva is botrányosra sikerült. Most már más idők járnak – szerintünk –, ezt ma már egyetlen világsztár sem engedheti meg magának, tehát egészen biztosak vagyunk abban, hogy 2023. július 19-én, ezúttal a Puskás Arénában senkinek sem kell majd 4 órát várni arra, hogy a sztárbanda belecsapjon a húrokba.

Belépőkhöz elsőként a hivatalos rajongói klub, a Nightrain tagjai juthatnak február 22-én 10 órától. Jegyelővételi lehetőség a regisztrált Live Nation tagok számára is elérhető lesz február 23-án 10 órai kezdettel. A teljeskörű jegyértékesítés február 24-én, pénteken 10 órakor indul,

 

 

Guns N' Roses, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek