F*sza kis trip volt! Feloszlik a BURNOUT zenekar

2023/02/14  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Nagy kísértés volt eljátszani a zenekar nevével, de ellenálltunk neki. 16 év után befejezik a zenélést együtt.

Fotó: Burnout/FB

A bandát Mong Máté, Schuller Gábor és Rácz Olivér alapította 2007 januárjában, Székesfehérváron. A zenekart egy komoly másnapossággal járó, átbulizott éjszaka után keresztelték Burnoutnak. Később csatlakoztak hozzájuk többen, Jámbor Béla bizonyult a megfelelő negyediknek. Kezdetben leginkább feldolgozásokat játszottak, saját szerzemények írásába a kötelező ismerkedési idő – fél év – után fogtak. A fehérvári négyes több díjat és elismerést tudhat maga mögött. Az első jelentősebb sikert 2008 ősze és a fehérvári Fezen Tehetségkutató első helyezését hozta Ott a Fenn az égen című daluk. 2009-ben a Paksi Tehetségkutatón elnyerték a legjobb rockzenekarnak járó különdíjat, a 2010-es balatonboglári tehetségkutatón második helyezést értek el, a pécsi 2010-es Rockmaratonon is elsők lettek, de különdíjat kaptak a Peron Music tehetségkutatón is. Az utóbbi tíz évben a rockzenei szcéna megkerülhetetlen szereplőivé váltak, számos koncertet adtak, fesztiválokon léptek fel.

Első nagylemezük (Roxingen) 2011-ben jelent meg, ezt követte a Reflektorfény Árnyékában, 2017-ben az Új évezred rapszódia, 2019-ben pedig a Végtelen.

 

Úgy tűnik, az utolsó album címe nem vált a zenekarra nézve örökigazsággá. Az amúgy "civil" foglalkozással is rendelkező fiúk közleményben tudtatták közönségükkel, hogy befejezték – egy búcsúkoncerttel jönnek még a közönségnek, természetesen Székesfehérváron.

Noha nem ismerjük őket, interjúikból, megnyilvánulásaikból és a búcsúközleményből arra következtetünk, hogy a színpadot maguk mögött hagyva sem fognak elveszni – van jövőjük bármiylen közegben, amihez sok sikert, viszlát és kösz a halakat!

 

 

BURNOUT, feloszlik, Székesfehérvár, rock

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek