Ha elmarad egy koncert 2021 második felében, az állam kifizeti

2020/12/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Nem nálunk: Németországban. A DALSZERZŐ cikke szerint a német állam átvállalja a kockázatát a 2021 második felére tervezett kulturális eseményeknek – csak szervezzék meg őket.

Ha elmarad egy koncert 2021 második felében, az állam kifizeti

Ha valaki halált megvető bátorsággal belevág, majd az esteleges járványügyi korlátozások miatt mégsem tudja megvalósítani a rendezvényt, akkor a szervezéssel kapcsolatos kiadásait az állam megtéríti a számára. Erre 2,5 milliárd eurós alapot hoznak létre.

"Egy ilyen biztonsági háló nélkül úgy járhatunk, hogy egyszer azért csak véget ér a járvány, de koncertek továbbra sem lesznek” – vélekednek a németek.

Ausztria hasonló intézkedést vezetett be: ha egy eseményt az éppen aktuális járványügyi szabályokat figyelembe véve kezdenek el szervezni, ám aztán a szigorodó előírások miatt mégis elmaradnak, akkor az állam fedezi a veszteséget. Erre 300 millió eurót különítettek el.

Irigykedünk.

 

Két dátuma is van a 2021-es Fishing on Orfűnek

 

Nem biztos, hogy lesz jövőre Sziget

 

Németország, Ausztria, állami támogatás, koncertek, fesztiválok, védőháló

 

 

Szólj hozzá!


Makám, Charlie, Bagossy Brothers – Bartók Tavasz könnyedén

Makám, Charlie, Bagossy Brothers – Bartók Tavasz...

Az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek nemcsak a klasszikus és a világzene vagy a tánc műfajában ígér kikapcsolódást a művészetek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Elkészültek a százéves gramofon restaurálásával

Egy több mint százéves, feltehetően bécsi gyártmányú gramofont mutat be a nagyközönségnek a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum, a hanglejásztó készülék felajánlásként került a közgyűjteménybe, és több hónapos munkával restaurálták.

Így indulnak az élő koncertek a Fonóban

Májusban a Cimbaliband, a Chalaban, a Balázs Elemér Group és a Branka trió is játszik a nagyteremben – ültetett közönség előtt, a járványügyi szabályoknak megfelelően.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek