Ha elmarad egy koncert 2021 második felében, az állam kifizeti

2020/12/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Nem nálunk: Németországban. A DALSZERZŐ cikke szerint a német állam átvállalja a kockázatát a 2021 második felére tervezett kulturális eseményeknek – csak szervezzék meg őket.

Ha elmarad egy koncert 2021 második felében, az állam kifizeti

Ha valaki halált megvető bátorsággal belevág, majd az esteleges járványügyi korlátozások miatt mégsem tudja megvalósítani a rendezvényt, akkor a szervezéssel kapcsolatos kiadásait az állam megtéríti a számára. Erre 2,5 milliárd eurós alapot hoznak létre.

"Egy ilyen biztonsági háló nélkül úgy járhatunk, hogy egyszer azért csak véget ér a járvány, de koncertek továbbra sem lesznek” – vélekednek a németek.

Ausztria hasonló intézkedést vezetett be: ha egy eseményt az éppen aktuális járványügyi szabályokat figyelembe véve kezdenek el szervezni, ám aztán a szigorodó előírások miatt mégis elmaradnak, akkor az állam fedezi a veszteséget. Erre 300 millió eurót különítettek el.

Irigykedünk.

 

Két dátuma is van a 2021-es Fishing on Orfűnek

 

Nem biztos, hogy lesz jövőre Sziget

 

Németország, Ausztria, állami támogatás, koncertek, fesztiválok, védőháló

 

 

Szólj hozzá!


A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az...

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál legnagyobb neveit felsorakoztató Download fesztivált, és ugyanígy jártak el a populárisabb fellépőkről ismert barcelonai Primavera Sound fesztivál szervezői is – írja a hírportál.

Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két állam határain belül korlátozás nélkül...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek