Menopauza 1170x180

Ha te vitted el Török Ádám miniszobrát, kérünk szépen: vidd vissza!

2024/02/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ellopták a Duna-partról Török Ádám miniszobrát – számolt be a Blikk nyomán több lap is. Ámmer Gergő alkotását a zenész születésnapján, január 12-én avatták fel. Tehát mindössze egy hónapja állt (feküdt) a helyén.

Ha te vitted el Török Ádám miniszobrát, kérünk szépen: vidd vissza!

A különleges szobrot Török Ádám rajongói állították a Bem rakparton, az egykori zenész kedvenc klubjával szemben. A születésnapján avatták fel a család, a barátok és a rajongók jelenlétében.

"Ez a szobor a Bem-rockpartot is felidézi azoknak a nemzedékeknek, akik itt nőttek fel, akik felejthetetlen órákat töltöttek e Monarchia-beli falak között és egy különleges „kommuna” tagjai voltak, akiknek olyan otthona volt itt, mint a Pál utcai fiúknak az „Édes Grund” – mondta a szobor avatásakor Göbölyös N. László rocktörténész a blogján közzétett megemlékezés szerint.

A miniemlékmű péntekre virradóra eltűnt, csak a talapzata maradt a helyén.

A Blikk elérte Török Ádám fiát, Dánielt Németországban:

"Felháborító és megdöbbentő, bár az igazat vallva, nem lep meg... Azt megígérhetem, hogy a család mindent elkövet azért, hogy Török Ádám minél hamarabb visszatérjen a városba."

Az alkotó így kommentálta a szomorú esetet:

"Arra járva mindig azt láttam, hogy az emberek kedvelik és hosszasan vizsgálják Török Ádám szobrát. Nem gondoltam, hogy valaki elviszi. Bízom az emberek jóindulatában, ezért is bátorkodtam ilyen kompozíciót tervezni. Továbbra sem arra az egy emberre gondolok, aki elvitte, hanem mindazokra, akiknek ez a szobor adott valamit. Remélem, az új tulajdonos is ráébred majd arra, hogy Ádám szobra nem csak neki üzen."

Mi is reméljük. Ha olvasod, vidd vissza, lécci...

Fotó, forrás: BLIKK

Kolodko, Török Ádám, szobor, lopás

 

 

Szólj hozzá!


Decemberben érkezik a Demjén-film

Decemberben érkezik a Demjén-film

Befejeződött a Demjén Ferenc leghíresebb dalaira felfűzött romantikus zenés vígjáték forgatása. A "Hogyan tudnék élni nélküled?" című film...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi augusztus 9-én ad koncertet a Szigeten. Saját bevallása szerint egyszer hamisított jeggyel is bejutott... A mostani koncertjével utólag elnézést is kér ezért a Sziget szervezőitől :)

FRINGE 2024: 300-ból választott ki a Zene Háza 30 zenészt – itt a névsor!

Idén nyáron a Magyar Zene Háza missziójának támogatásaként indult el a Fringe program, melynek keretében zeneiskolások, hobbizenészek, feltörekvő zenekarok és utcazenészek kapnak lehetőséget a fellépésre a Ház különböző pontjain. A júniusi határidőig közel 300 pályázat érkezett, közülük 30-an kapnak fellépési...
Új koncertek