Három év után búcsúturnéjával tér vissza Magyarországra a Whitesnake

2021/11/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

2019 nyarán az akkor még Barba Negra Track-ben adtak nagy sikerű koncertet, 2022. július 4-én a Barba Negrában búcsúzik a magyar közönségtől a legendás zenekar.

Fotó: K. Benzova

A Deep Purple énekese, valamint a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja, David Cordale által alapított legendás rock’n’roll banda bejelentette búcsútirnéjának állomásait. A program a zenekar 13 stúdióalbumának dalaiból áll majd, a rock’n’roll 40 éves történetének egyik legnagyszerűbb katalógusának legnagyobb slágereiből.

Az 1978-ban alapított csapat multi-platina eladásokat tudhat magáénak olyan lemezekkel, mint a TROUBLE, a LOVEHUNTER, a READY AND WILLING és a COME AN’ GET IT, vagy a robbanásveszélyes SLIDE IT IN és az 1987-es, óriási sikerű WHITESNAKE album. Ezekről a lemezekről számtalan slágerlista top 10-es dal származik, köztük a listavezető Here I Go Again és Is This Love, valamint a felejthetetlen riffel bíró Still Of The Night.

2020-ban jelent meg a nagysikerű THE RED, WHITE & BLUES TRIOLOGY című válogatásuk, amely a legnagyobb slágereik újrakevert és remixelt verzióit tartalmazza.

A világhírű banda DAVID COVERDALE (ének), REB BEACH (gitár/vokál), JOEL HOEKSTRA (gitár/vokál), MICHAEL DEVIN (basszusgitár/vokál), TOMMY ALDRIDGE (dob) és MICHELE LUPPI (billentyűs hangszerek/vokál) összetételben turnézik, valamint bemutatkozik velük DINO JELUSICK (billentyűs hangszerek/gitár/vokál) is.

"Izgatottan várjuk, hogy felléphessünk a Barba Negrában Budapesten 2022-ben, a búcsúturnéval ünnepelve a Whitesnake örökséget, amely közel 50 éve hódítja meg a rocklistákat világszerte. Nagyon örülök, hogy a rendkívül tehetséges Dino Jelusickot a Whitesnake-ben üdvözölhetem. Amióta 2 évvel ezelőtt együtt játszottunk Zágrábban, rajta volt a szemünk és a fülünk. Szeretni fogjátok őt!" – üzeni a magyar közönségnek a frontember.

A koncertre limitált számban early bird jegyek vásárolhatók 14.900 forintért, utána a belépők 16.900 forintba kerülnek majd.

Megtiszteltetés, és hálás vagyok, hogy már majdnem 50 éve lehetek része ennek a csodálatos világnak. Ünnepelhettünk, felejthetetlen pillanatokat oszthattunk meg és élhettünk át emberek millióival... és mindenkivel, aki csatlakozott hozzánk ezen a csodálatos utazáson… Nagyon szeretem a közös élményeket, és egyszerűen szeretem a munkámat, és mindig is szeretni fogom...majdnem 5 évtizednyi dekadens, mennyei, hidegvérű móka után!! Köszönöm NEKTEK!” – tette hozzá David Coverdale.

 2019-es koncerten mi is ott voltunk!

 

Whitesnake, búcsúturné, Barba Negra, 2022 nyár

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek