Henry Rollins, a beszélő punkfej előadását áttették a Katonába

2022/12/14  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Még mielőtt sokan azt hinnék, hogy Rollins Band-koncert lesz, esetleg Henry Rollins szólóban muzsikál, leszögezzük: a punkikon úgynevezett "spoken word"-estet tart, ami azt jelenti, hogy feláll a színpadra egyedül, és beszél és beszél és beszél...

Fotó: henryrollins.com

Rollinsnak nem ez lesz az első ilyen jellegű fellépése Budapesten, sőt, ami volt, azt lemezre is rögzítették, és kiadták Sweetbox címen (ráadásul ezt a mai napig lehet kapni Rollins online boltjában). Akkor éppen a Rollins Banddel koncertezett nálunk, és a buli előtte megkérték, hogy tartson felolvasást az egyik egyetemen, amit fel is vettek a jövő nemzedéke számára... Dumálós lemezeinek amúgy se szeri, se száma: az első még 1985-ben Short Walk on a Long Pier címmel, ami után még tizenhetet adott ki 2010-ig bezárólag, és akkor a 15 DVD-t (és rengeteg írását) még nem is számoltuk. Abba meg végképp ne gondoljunk bele, hogy mindezek mellett még rendkívül aktív rockénekes is volt. 

A Good To See You 2023 című előadássorozatán sorra veszi legutóbbi – Covid előtti – turnéja óta történteket, egy ilyen furcsa időszakról pedig garantáltan van pár remek sztorija, amelyeket a budapesti közönséggel is megoszt majd.

Amikor éppen nem utazik és beszél, Rollins inkább egy fáradhatatlan, munkával teli napirendet tart fenn: színészként, íróként, DJ-ként, szinkronszínészként és tévéműsor-házigazdaként is fellép, hogy csak néhányat említsünk a szerepek közül, amelyekkel tele van a napirendje. Rollins bejárta a világot szókimondó művészként, a Rollins Band és a Black Flag frontembereként, valamint csillapíthatatlan kíváncsisággal rendelkező magányos utazóként, aki az utak nélküli helyeket kedveli, például Nepált, Srí Lankát, Szibériát, Észak-Koreát, Dél-Szudánt és Iránt.

Mostanában persze mindenki arra vágyik, hogy a Rollins Band újra turnézzon, de nagyon úgy néz ki, hogy ez egyhamar nem következik be. Pont Rollins dumamániája miatt, amivel folyamatosan úton van, és telt házak előtt adja elő mondandóját. És, hogy mik ezek a mondandók? Rollins világról alkotott véleménye, régi vagy új sztorik, amik közül már csak a Black Flag útjain szerzett rengeteg élmény megtöltene sok estét. Ráadásul mindezt olyan szuggesztív módon teszi, hogy még az angolul csak kicsit tudókat is képes leköti, ahogy ez itt látható.

Kezdetben úgy volt, hogy az estet az A38-on tartják és mindössze 250 jegyet adnak majd ki, ugyanis ültetős lesz a hajó gyomrában, ami értelemszerűen limitált bejutást engedélyez, most meg úgy van, hogy a Katona József Színházban lesz, amelynek befogadó képessége – saját adataik szerint – 150-370 fő, úgyhogy szerintünk még mindig érdemes sietni a jegyvásárlással.

Forrás: Eventim

Henry Rollins, A38

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek