Hírek érkeztek Kiss Tibiről

2020/12/29  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A wmn.hu portálon készült egy hosszabb beszélgetés Balanyi Szilárddal, a Quimby billentyűsével. Mi leginkább a frontemberre vonatkozó részekből emeltünk ki egy-egy gondolatot, a beszélgetést viszont teljes egészében is érdemes elolvasni, lent a link.

Mindenki egyért... Fotó: Quimby FB

A Quimby jövőre lesz 30 éves. Mondom: harminc. Normális helyzetben ilyenkor már lehetne tervezgetni a jubileumi szuperbulit, pl.10 évenként egy-egy koncert a Parkban, Aréna, fesztivál, Nagyszínpad – bármi, de most maga a jubileum ténye sem villanyozza fel az embert, a zenekart meg pláne: nem csak a Covid-sújtotta helyzetet kell megélniük, hanem azt is, hogy karizmatikus frontemberük hosszú időre kiesett a csapatból: Kiss Tibi elvonóra ment.

"Egyszer már volt Komlón tizenöt évvel ezelőtt az alkoholfüggősége miatt, de aztán sokáig úgy tűnt, szépen helyt állt" – meséli Szilárd az interjúban.

Sem a billentyűs, sem a zenekar többi tagja nem tarthatja a kapcsolatot vele, ez a terápia része, az úgynevezett izolációs szakasz. Mivel a frontember legutóbb másfél évet töltött Komlón, eléggé úgy néz ki, hogy a zenekarnak még egy ideig nélkülöznie kell őt – 2019 februárjában vonult be.

"Nagyon fura helyzet, hogy nincs frontemberünk, de a Quimby mégiscsak létezik, hiszen a zenekart hat ember együtt alkotja. És annak érdekében, hogy amikor Tibi visszatér, ott folytathassuk, ahol abbahagytuk, aktívnak is kell maradnunk, miközben nem akarjuk a Quimby nevét sem elkoptatni, sem másra használni, mint amit jelent. Azon agyalunk épp, hogy ezt az évet hogyan éljük túl zenekarként, és hogyan tartsuk életben a Quimbyt – miközben mindenkinek van valami más projektje –, hogy másfél év múlva ne a nulláról kelljen újra felépíteni. Valamilyen módon Tibinek egy alkotó társaságba kellene bekapcsolódnia, amikor visszatér" – mondja a zenész.

Dalokat írnak – a felénekléssel megvárják Tibit, stream-koncertet terveznek, amelyen a frontember helyére egy-egy vendég áll be majd, és persze várják vissza a társukat, éppúgy, ahogy a közönség, mi is.

Mielőtt valaki kiakadna, Balanyi Szilárd elmondása szerint Kis Tibi maga adott felhatalmazást arra, hogy "kibeszéljék" őt: szolgáljon az esete példaként azok számára, akik fontolgatják azt, hogy segítséget kérjenek, vagy azoknak, akiknek ez még az eszükbe sem jutott... Kérjetek!

Az interjú pedig ennél több témát is felölel, tényleg teljes szívből ajánljuk az elolvasását.

 

 

Quimby, Kiss Tibi, Balanyi Szilárd, alkohol, elvonó, terápia

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek