Hírek érkeztek Kiss Tibiről

2020/12/29  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A wmn.hu portálon készült egy hosszabb beszélgetés Balanyi Szilárddal, a Quimby billentyűsével. Mi leginkább a frontemberre vonatkozó részekből emeltünk ki egy-egy gondolatot, a beszélgetést viszont teljes egészében is érdemes elolvasni, lent a link.

Mindenki egyért... Fotó: Quimby FB

A Quimby jövőre lesz 30 éves. Mondom: harminc. Normális helyzetben ilyenkor már lehetne tervezgetni a jubileumi szuperbulit, pl.10 évenként egy-egy koncert a Parkban, Aréna, fesztivál, Nagyszínpad – bármi, de most maga a jubileum ténye sem villanyozza fel az embert, a zenekart meg pláne: nem csak a Covid-sújtotta helyzetet kell megélniük, hanem azt is, hogy karizmatikus frontemberük hosszú időre kiesett a csapatból: Kiss Tibi elvonóra ment.

"Egyszer már volt Komlón tizenöt évvel ezelőtt az alkoholfüggősége miatt, de aztán sokáig úgy tűnt, szépen helyt állt" – meséli Szilárd az interjúban.

Sem a billentyűs, sem a zenekar többi tagja nem tarthatja a kapcsolatot vele, ez a terápia része, az úgynevezett izolációs szakasz. Mivel a frontember legutóbb másfél évet töltött Komlón, eléggé úgy néz ki, hogy a zenekarnak még egy ideig nélkülöznie kell őt – 2019 februárjában vonult be.

"Nagyon fura helyzet, hogy nincs frontemberünk, de a Quimby mégiscsak létezik, hiszen a zenekart hat ember együtt alkotja. És annak érdekében, hogy amikor Tibi visszatér, ott folytathassuk, ahol abbahagytuk, aktívnak is kell maradnunk, miközben nem akarjuk a Quimby nevét sem elkoptatni, sem másra használni, mint amit jelent. Azon agyalunk épp, hogy ezt az évet hogyan éljük túl zenekarként, és hogyan tartsuk életben a Quimbyt – miközben mindenkinek van valami más projektje –, hogy másfél év múlva ne a nulláról kelljen újra felépíteni. Valamilyen módon Tibinek egy alkotó társaságba kellene bekapcsolódnia, amikor visszatér" – mondja a zenész.

Dalokat írnak – a felénekléssel megvárják Tibit, stream-koncertet terveznek, amelyen a frontember helyére egy-egy vendég áll be majd, és persze várják vissza a társukat, éppúgy, ahogy a közönség, mi is.

Mielőtt valaki kiakadna, Balanyi Szilárd elmondása szerint Kis Tibi maga adott felhatalmazást arra, hogy "kibeszéljék" őt: szolgáljon az esete példaként azok számára, akik fontolgatják azt, hogy segítséget kérjenek, vagy azoknak, akiknek ez még az eszükbe sem jutott... Kérjetek!

Az interjú pedig ennél több témát is felölel, tényleg teljes szívből ajánljuk az elolvasását.

 

 

Quimby, Kiss Tibi, Balanyi Szilárd, alkohol, elvonó, terápia

 

 

Szólj hozzá!


Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a Budapesti Őszi Fesztivál

Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a...

2021. szeptember 26. és október 10. között több mint 100 programmal hív a főváros, ahol számtalan helyszínen színesíti a budapesti őszt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött a Higher Power című dal, tergnap pedig debütált az album – vélhetően – legnagyobb durranásának szánt single-je, a My Universe, amely körülbelül hét óra alatt 80 országban lett...

Another Day - Időutazás az idén 25 éves colorStarral

A colorStar negyedszázados jubileuma kapcsán minden héten felidéz egy évet saját, zenekari történelméből, az időgép pedig 2004-hez ért, az Another Day maxi megjelenéséhez, mely a CD-korszak után most válik először online is elérhetővé. Az időutazás pörög tovább, november 20-án az A38 Hajón lesz a kilövés a zenekar...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek