Hírek érkeztek Kiss Tibiről

2020/12/29  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A wmn.hu portálon készült egy hosszabb beszélgetés Balanyi Szilárddal, a Quimby billentyűsével. Mi leginkább a frontemberre vonatkozó részekből emeltünk ki egy-egy gondolatot, a beszélgetést viszont teljes egészében is érdemes elolvasni, lent a link.

Mindenki egyért... Fotó: Quimby FB

A Quimby jövőre lesz 30 éves. Mondom: harminc. Normális helyzetben ilyenkor már lehetne tervezgetni a jubileumi szuperbulit, pl.10 évenként egy-egy koncert a Parkban, Aréna, fesztivál, Nagyszínpad – bármi, de most maga a jubileum ténye sem villanyozza fel az embert, a zenekart meg pláne: nem csak a Covid-sújtotta helyzetet kell megélniük, hanem azt is, hogy karizmatikus frontemberük hosszú időre kiesett a csapatból: Kiss Tibi elvonóra ment.

"Egyszer már volt Komlón tizenöt évvel ezelőtt az alkoholfüggősége miatt, de aztán sokáig úgy tűnt, szépen helyt állt" – meséli Szilárd az interjúban.

Sem a billentyűs, sem a zenekar többi tagja nem tarthatja a kapcsolatot vele, ez a terápia része, az úgynevezett izolációs szakasz. Mivel a frontember legutóbb másfél évet töltött Komlón, eléggé úgy néz ki, hogy a zenekarnak még egy ideig nélkülöznie kell őt – 2019 februárjában vonult be.

"Nagyon fura helyzet, hogy nincs frontemberünk, de a Quimby mégiscsak létezik, hiszen a zenekart hat ember együtt alkotja. És annak érdekében, hogy amikor Tibi visszatér, ott folytathassuk, ahol abbahagytuk, aktívnak is kell maradnunk, miközben nem akarjuk a Quimby nevét sem elkoptatni, sem másra használni, mint amit jelent. Azon agyalunk épp, hogy ezt az évet hogyan éljük túl zenekarként, és hogyan tartsuk életben a Quimbyt – miközben mindenkinek van valami más projektje –, hogy másfél év múlva ne a nulláról kelljen újra felépíteni. Valamilyen módon Tibinek egy alkotó társaságba kellene bekapcsolódnia, amikor visszatér" – mondja a zenész.

Dalokat írnak – a felénekléssel megvárják Tibit, stream-koncertet terveznek, amelyen a frontember helyére egy-egy vendég áll be majd, és persze várják vissza a társukat, éppúgy, ahogy a közönség, mi is.

Mielőtt valaki kiakadna, Balanyi Szilárd elmondása szerint Kis Tibi maga adott felhatalmazást arra, hogy "kibeszéljék" őt: szolgáljon az esete példaként azok számára, akik fontolgatják azt, hogy segítséget kérjenek, vagy azoknak, akiknek ez még az eszükbe sem jutott... Kérjetek!

Az interjú pedig ennél több témát is felölel, tényleg teljes szívből ajánljuk az elolvasását.

 

 

Quimby, Kiss Tibi, Balanyi Szilárd, alkohol, elvonó, terápia

 

 

Szólj hozzá!


R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

A Nagy Lazítás: nem lesz kötelező az oltási igazolás és a maszkviselés – Angliában

A következő egy hétben megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Angliában – jelentette be szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.

Megvan Harry Styles koncertjének új időpontja!

Harry Styles 2020-ban jelentette be, hogy világkörüli turnéra indul, amelyben végre-valahára hazánkat is útba ejti. A Papp László Budapest Sportarénában adott volna koncertet 2020. május 31-én, amit az ismert okokból töröltek.
Új koncertek