Hobo, Dés László, Kiss Tibi és nagyon sokan mások a Balatonnál

2022/06/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Mintegy kétszáz program várja az érdeklődőket a Kultkikötőben a Balaton hat településén július 1-jétől. A régió legnagyobb szabadtéri színházi fesztiválján fellép mások mellett Mácsai Pál, Oláh Ibolya, Hobo, Dés László, Kiss Tibi, Pokorny Lia, Grecsó Krisztián, Szabó Győző, Rezes Judit, a Budapest Bár, Bangó Margit, a Swing á la Django, a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház és a kaposvári Csiky Gergely Színház társulata.

A Kultkikötő megkérdezte a látogatóit 2021-ben, hogy mi jut az eszükbe a rendezvénysorozatról...

A színházi repertoárban idén lesz nagyszínpadi előadás, néhány szereplős kamaradarab, zenés színházi produkció és monodráma is. A Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház és a József Attila Színház társulata mellett színpadra lép Szinetár Dóra és Makranczi Zalán, Rezes Judit és Szabó Győző, Gyabronka József, Pokorny Lia, Scherer Péter, Gálvölgyi János és Benedek Miklós.

A Kultkikötő programjainak helyszíne Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonboglár, Balatonfenyves, Badacsonytomaj és Alsóörs lesz. Utóbbi idén csatlakozik, a helyi Amfit egy egykori kőfejtőben alakították ki: ókori amfiteátrumokat idéző nézőtérrel rendelkezik, ahonnan a Balaton víztükrére is rálátni.

A Kultkikötő nyitóhétvégéjén, július 2-án a szárszói Csukás Színházban Oláh Ibolya koncertszínházi produkcióját adja elő, a balatonboglári kulturális központ szabadtéri színpadán a kaposvári Csiky Gergely Színház társulata Kartonpapa című előadását mutatja be, az alsóörsi Amfiban A Grund - vígszínházi fiúzenekar zenél.

A zenei produkciók sorában lesz
Budapest Bár
,
Bangó Margit és a Swing á la Django,
Kiss Tibi és az Aranyakkord,

az Ivan & The Parazol,
a Balaton Zenekar,
Török Ádám és a Mini,
Mező Misi
,
Dés László
.

A Kultkikötő születésnapján, július 14-én a svájci Fischermanns Orchestra ad koncertet Balatonföldváron.

Különleges zenés irodalmi pódiumesttel érkezik a Kultkikötőbe Beck Zoli és Grecsó Krisztián; a balatoni közönség Hobo József Attila-estjét is megtekintheti, Mácsai Pál és Lukács Miklós cimbalomművész pedig Örkény István egyperceseit tolmácsolja.

A legkisebbeket célozzák a bábelőadások, színházi produkciók, koncertek és kézműves foglalkozások. A gyerekek nemcsak Süsü, Boribon, Kippkopp és Pom Pom történetével ismerkedhetnek meg, hanem együtt énekelhetnek Gryllus Vilmossal és a Rutkai Bori Bandával.

balatoni nyár, Kultkikötő

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek