Hova fut a Margaret Island???

2018/04/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A fotó alapján egyelőre sehova, meg hát nem is az a fontos, hová, hanem az, hogy MIÉRT: a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt gyermekekért fut a zenekar április 14-én szombaton a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.

Fotó: Hegyi Júlia Lilly

A csapat célja amellett, hogy adományt gyűjtsön az Őrzők Alapítványnak az, hogy felhívja a figyelmet a súlyosan beteg, daganatos és leukémiás gyerekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítására létrehozott alapítvány munkájára.

„Szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egyre több embernek zenélhetünk, egyre többen követik a munkásságunkat, figyelnek ránk. Ez egy nagy felelősség is egyben. Fontos, hogy ne csak egy-egy ügy mellé álljunk oda, hanem a magatartásunkkal, kommunikációnkkal is próbáljunk példát mutatni” – fejtette ki Füstös Bálint, a zenekar gitárosa.

„Most az Őrzők Alapítvány munkájára szeretnénk felhívni a figyelmet. Meglátogattuk őket a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán, megérintett minket az az elhivatottság, segíteni akarás, ami hajtja mindennapos munkájukat. Személyesen ismerik, követik azokat a gyerekeket, családokat, akiken segítenek, így biztosan tudjuk, hogy jó helyre megy az adomány” – mesélte Lábas Viki.

„A jótékonysági futást természetesen örömmel vállaltuk, hiszen részünkről ez igazán nem nagy feladat, a hatása azonban annál jelentősebb lehet: bár én személy szerint nem vagyok egy nagy futó, de ha ezáltal fel tudjuk hívni a figyelmet egy fontos ügyre, és ténylegesen tudunk segíteni a gyerekeknek, akkor mindenképp megéri! Hiszünk abban, hogy egy kis lépéssel is sokat tehetünk a környezetünkért!” - így Verók Tamás, gitáros.

A jótékonysági futás során befolyt adományokat egy kemoterápiás szerek készítéséhez szükséges boksz megvásárlására fordítja az alapítvány. Az eszköz három speciális szűrővel rendelkezik, így a daganatos gyermekek kemoterápiás kezeléséhez szükséges gyógyszeres infúziókat a nővérek teljesen steril körülmények között tudják készíteni.

„Adománygyűjtőként abban bízunk, hogy sokan mellénk állnak, és a ’sok kicsi sokra megy’ elvén együtt könnyedén sikerül a kitűzött célunkat, 150.000 Ft-ot összegyűjtenünk az alapítvány számára!" – buzdít adakozásra a zenekar.

De más is történt a zenekar háza táján...

Az egyik ásványvíz Facebook oldalának követőivel közösen írták meg legújabb nyári dalukat. A rajongók hét megadott szópár közül, nyereményjáték keretében szavazhatták meg azokat a szavakat, amelyek a legjobban tükrözik számukra a Balaton, a Balaton-felvidék hangulatát. A kiválasztott szavakból a zenekar dalszövegírója, Hujber Szabolcs írta meg a  nyári dalának szövegét.

A követők az alábbi szópárok közül szavazhatták meg kedvenceiket:

  • csobban-ringat
  • hattyú-kagyló
  • hínár-fűzfa
  • merül-lebeg
  • nádtető-aranyhíd
  • csúszda-csónak
  • visszhang-levendula

A végeredményt tegnap, a költészet napján olvasta fel Kautzky Armand színművész, videós bejelentkezés formájában a termék Facebook oldalán.

Az elkészült dalt a közönség pedig először a Margaret Island lemezbemutató koncertjén, a Budapest Park nyitó napján, május 3-án hallgathatja meg.  


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek