Menopauza 1170x180

Ingyenes tripla jazzkoncert ma este a Rákóczi téren

2024/05/10  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A radikális fiatal jazz generáció krémje lép fel péntek este a Rákóczi téren. Az eseményt az ázsiai debütálására készülő Nagy Emma Quintet nyitja meg, Ajtai Péter új zenei anyagának bemutatójával folytatódik, és Lisztes Jenő cimbalom projektjével fellépő Roby Lakatossal zárul a Jazzfest Budapest józsefvárosi állomásán.

Ingyenes tripla jazzkoncert ma este a Rákóczi téren

Tripla koncertélményben lehet része a jazzrajongónak május 10-én este Budapesten, a nyolcadik kerületi Rákóczi téren. A május 15-ig, között közel húsz helyszínen zajló Jazzfest Budapest józsefvárosi állomásán fellép a kortárs jazz új generációja. A koncertek ingyenesen látogathatók.

 A Nagy Emma Quintet megkapta a Magyar Dalszerzők Egyesületének Artisjus-díját, az énekesnő pedig tavaly vehette át a Junior Prima Díjat. A zenekar nemzetközi áttörés küszöbén áll, idén októberben ugyanis a Nagy Emma Quintet Ázsia legnagyobb jazzfesztiválján, a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon is szerepel majd.

 

Ajtai Péter Charles Mingus zenéjét feldolgozó formáció tagjai a hazai avantgárd zenei élet jól ismert figurái, akik nem egy az egyben játsszák Mingus zenéjét, hanem annak esszenciáját megragadva, megkísérlik azt saját arcukra formálni. A május 10-i, Rákóczi téri koncert az új Mingus! Mingus! Mingus! műsor bemutatója.

 

Lisztes Jenő, aki nemrég New York-i Filharmonikusok koncertjén lépett fel a Lincoln Centerben, zenekarával a klasszikus jazz zongoratrió mintáját követi, ugyanakkor a zongora szerepét felváltó cimbalom szólóhangszerként mind hangzásával, mind speciális játéktechnikája révén egészen egyedi ízt ad zenéjüknek, legyen szó akár sztenderdekről, akár saját szerzeményeikről. Roby Lakatossal kiegészülve a zenekar megmutatja a tradíciókban gyökerező megkomponált és improvizatív zene szinte minden színét és mélységét.

 

Az esemény a Budapesti Tavaszi Fesztivál programsorozatának része, az ingyenes koncertek a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával valósulnak meg. 

 Program:

17:00 – Nagy Emma Quintet

18:30 – Ajtai Péter Mingus! Mingus! Mingus!

20:00 – Lisztes Jenő cimbalom project feat. Roby Lakatos

Nagy Emma Quintet, Lisztes Jenő, Ajtai Péter, Roby Lakatos, Jazzfest Budapest

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek