Ismét összegyűlik a hazai rendezvényszektor

2022/05/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány május 31-én ismét megrendezi Rendezvény ReStart konferenciáját a teljes rendezvényipar problémáira és annak lehetséges megoldásaira fókuszálva.

 Fotó: Wendy Wei (Pexels)

Tavaly a Rendezvény ReStart konferenciát azzal a céllal rendezték meg, hogy iránytűt adjon a rendezvényszektornak a másfél évig tartó lezárások utáni újrainduláshoz, hogy párbeszédet teremtsen ne csak egyes szakmai ágazatok szereplői, de az egész rendezvényszakma között, legyen az érintett szabadidős vagy üzleti eseményekben.

Ezen a rendezvényen mi is ott voltunk. (Az idézetek ebből a cikkből)

A tavalyi konferencia sikerén felbuzdulva, a Rendezvény ReStart 2022 immáron szezonnyitó eseményként várja a rendezvényipar képviselőit.

"Ez egy nagyon kicsi ország – ez a mondat egyébként többször elhangzott a délután folyamán –, szerintem nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy tudomást se vegyünk a másikról..."

A konferencia célja, hogy ismét összehozza a rendezvényipart, és az elmúlt év tapasztalatai alapján tovább építse az összefogást, amellyel az érintett hazai szereplők összehangoltabban, egymás iránt tanúsított több megértéssel, és hasonló szabályozási keretek között tudnak együttműködni.

"Ez az áfa-dolog olyan, mintha egy szobában tömör gumilabdákat vagdosnánk a falhoz, azok meg mindig visszapattannak és már térdig gázolunk a labdában. Már talán csak videóklipet nem készítettek róla az érintettek: számos fórumon, közleményben, levélben, posztban kérték a 27%-os áfa 5%-ra történő mérsékelését."

Ennek elősegítésére idén is döntéshozók és szakemberek segítségével igyekeznek majd megérteni a rendezvényszabályozás és a rendezvényfinanszírozás rendszerét, lekövetni annak változásait, ütköztetve a döntéshozók és a szakmában dolgozók tapasztalatait a témában. Emellett fontos szerepet kap a tudásmegosztás, és az elmúlt év tapasztalatainak megvitatása esettanulmányokon keresztül. A munkaerőhiány okozta problémákra reagálva idén először a hazai képzési paletta is bemutatkozik – a középiskoláktól a felnőttoktatáson át a felsőoktatásig –, hogy ezek megismertetésével hosszú távon elősegítsük a munkaerőhiány csökkentését.

"A zöldítésnél, bocs, eljöttem, de az előző fórumon elhangzott, hogy mindez nagyon szép és jó, de az egyik legszennyezőbb iparág pont ez..."

Az előadások bemutatják majd a szolgáltatói szektor legérdekesebb iparági újdonságait és trendjeit, valamint a résztvevők tréningek és workshopok segítségével mélyülhetnek el egy-egy témában. Ezek közt is kiemelt szerepet kap a mentális egészség és a fenntarthatóság témája.

A Rendezvény ReStart 2022 konferencia május 31-én, a Bálnában lesz.

A részletes program hamarosan elérhető lesz az www.mtpa.hu oldalon, az MTPA Facebook oldalán, valamint a konferencia Facebook eseményében.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

ReStart, konferencia, rendezvényszektor, MTÜ

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek