Japán albumra került fel a magyar zenekar Elvis-száma

2019/12/20  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

Újabb hazai zenekar nemzetközi sikerének örülhetünk, ugyanis az egyik lekedveltebb magyar rockabilly csapat, az Ed Philips and the Memphis Patrol sajátos Elvis feldolgozása felkerült egy japán válogatásalbumra.

Magyar siker Elvis Presley dalával Japánban

Elvis Aaron Presley születésének 85. évfordulója alkalmából december 25-én rendhagyó válogatáslemez kerül a nemzetközi zenei piacra „World Tribute” címmel a rock and roll királyának dalaival.

A japán Rude Runner Records gondozásában megjelenő dupla CD különlegessége, hogy minden kontinensről a rockabilly és a rock and roll műfajt napjainkban meghatározó zenekarok előadásában hallgathatjuk meg a XX. század egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb előadóművészének örökzöld slágereit.

Ezen a világ válogatás korongon – igen előkelő helyen, a lemez első dalai között – megtalálhatjuk Elvis 1966–os „Spinout” {Kipörögve} című filmzenéjének feldolgozását is a  budapesti Ed Philips and the Memphis Patrol zenekar előadásában.

Ugyancsak Elvis-szel kapcsolatos hír, hogy Elvis in Blue címmel születésnapi megemlékezésre készül a 38 éve működő Magyar Elvis Klub. A címadást azzal magyarázták, hogy Elvis Presley dalainak címében  a “love” (szerelem) szó szerepel a legtöbbször, a második helyen a “blue” (kék/szomorú) áll, és nem mellesleg a Király kedvenc színe is a kék volt (királykék? :) ).

A program 2020. január 4-én, szombaton este 8 órakor veszi kezdetét az Akvárium Klubban.

Az éjfélig tartó party a MAESTROBOOGiE zenekarral indul, meghívott sztárvendégük Fekete Jenő, a hazai blues-zene egyik legnépszerűbb arca. Utánuk lép színpadra  Andorai Péter, The Graceband nevű zenekarával, akik vadonatúj Elvis-műsorukat hozzák el erre a felejthetetlennek ígérkező estére. A bulit a magyar rockabilly underground egyik (másik) nagyágyúja, a B’15 zenekar zárja Nitussal kiegészülve.

 

Ed Philips and the Memphis Patrol, Elvis Presley, siker, Japán, válogatásalbum, rockabilly

Képtár

  • Japán albumra került fel a magyar zenekar Elvis-száma kép 81212
 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek