Készíts saját zenélő logót a LFKZ applikációjával!

2021/03/10  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Liszt Ferenc Kamarazenekar különleges innovációval lepte meg közönségét márciusban: az együttes olyan webes applikációt fejlesztett, amellyel bárki egyedi, zenélő emblémát generálhat magának – a kamarazenekar új logójához hasonló megjelenéssel.

Készíts saját zenélő logót a LFKZ applikációjával!

A rajzolást zenés animáció formájában követhetjük nyomon, s az elkészült logót a felhasználók akár meg is oszthatják az ismerőseikkel a közösségimédia-felületükön vagy e-mailben, de különböző képformátumokban le is tölthetik.

„Amikor a Liszt Ferenc Kamarazenekar számára készült, zenevezéreltségen alapuló arculatot kitaláltuk, adta magát a gondolat, hogy a zenekar minden egyes tagja egyedi jelet kapjon, amit a zenekar repertoárjából a zenész által választott zenemű egy részletéből generálhatunk. Innen már csak egy lépés választott el bennünket attól, hogy a bevonás elvét új szintre emelhessük, és lehetővé tegyük minden zeneszerető és az újításokra nyitott embernek, hogy generálhasson magának egy saját zenevezérelt logót.” – mondta el Simon Attila, a Brand Bar kreatív igazgatója.

A felhasználók egyelőre nyolc zenemű 27 részletéből generálhatnak saját jelet, de az alkalmazást folyamatosan bővítik újabb zenerészletekkel. Az alkalmazás a közösségépítés mellett az együttes edukációs törekvéseit is erősíti: a felületen elérhető zenedarabokról rövid ismertetőt olvashatnak a látogatók, és meg is hallgathatják a műveket a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában.

A logóapplikációt elméletileg a zenekar megújult honlapján lehet kipróbálni – mi nem találtuk meg, de vagy még nem tették fel, vagy bénák vagyunk. Hajrá!

A kamarazenekar soron következő (online) koncertje pedig éppen ma, március 10-én este lesz a Zeneakadémián, az est vendége Ilya Gringolts lesz. Az orosz hegedűvirtuóz előző évadra tervezett budapesti szereplése a járvány miatt elmaradt, így most az együttes vendégeként először találkozhat a főváros közönsége a virtuóz és érzékeny, megalkuvásokat nem ismerő előadóval. Ez a bérlet nem mellesleg a Stradivariéké, a bérlet három vonós szólistája a hangszer-remekek valamelyikén játszik. Ilya mesterhangszere az ex Prové nevet viseli.

Liszt Ferenc Kamarazenekar, logó, app, Ilya Gringolts, Zeneakadémia

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek