Készíts saját zenélő logót a LFKZ applikációjával!

2021/03/10  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Liszt Ferenc Kamarazenekar különleges innovációval lepte meg közönségét márciusban: az együttes olyan webes applikációt fejlesztett, amellyel bárki egyedi, zenélő emblémát generálhat magának – a kamarazenekar új logójához hasonló megjelenéssel.

Készíts saját zenélő logót a LFKZ applikációjával!

A rajzolást zenés animáció formájában követhetjük nyomon, s az elkészült logót a felhasználók akár meg is oszthatják az ismerőseikkel a közösségimédia-felületükön vagy e-mailben, de különböző képformátumokban le is tölthetik.

„Amikor a Liszt Ferenc Kamarazenekar számára készült, zenevezéreltségen alapuló arculatot kitaláltuk, adta magát a gondolat, hogy a zenekar minden egyes tagja egyedi jelet kapjon, amit a zenekar repertoárjából a zenész által választott zenemű egy részletéből generálhatunk. Innen már csak egy lépés választott el bennünket attól, hogy a bevonás elvét új szintre emelhessük, és lehetővé tegyük minden zeneszerető és az újításokra nyitott embernek, hogy generálhasson magának egy saját zenevezérelt logót.” – mondta el Simon Attila, a Brand Bar kreatív igazgatója.

A felhasználók egyelőre nyolc zenemű 27 részletéből generálhatnak saját jelet, de az alkalmazást folyamatosan bővítik újabb zenerészletekkel. Az alkalmazás a közösségépítés mellett az együttes edukációs törekvéseit is erősíti: a felületen elérhető zenedarabokról rövid ismertetőt olvashatnak a látogatók, és meg is hallgathatják a műveket a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában.

A logóapplikációt elméletileg a zenekar megújult honlapján lehet kipróbálni – mi nem találtuk meg, de vagy még nem tették fel, vagy bénák vagyunk. Hajrá!

A kamarazenekar soron következő (online) koncertje pedig éppen ma, március 10-én este lesz a Zeneakadémián, az est vendége Ilya Gringolts lesz. Az orosz hegedűvirtuóz előző évadra tervezett budapesti szereplése a járvány miatt elmaradt, így most az együttes vendégeként először találkozhat a főváros közönsége a virtuóz és érzékeny, megalkuvásokat nem ismerő előadóval. Ez a bérlet nem mellesleg a Stradivariéké, a bérlet három vonós szólistája a hangszer-remekek valamelyikén játszik. Ilya mesterhangszere az ex Prové nevet viseli.

Liszt Ferenc Kamarazenekar, logó, app, Ilya Gringolts, Zeneakadémia

 

 

Szólj hozzá!


Nyerd meg a díjadat: ők lettek idén a popkultúra közönségdíjasai

Nyerd meg a díjadat: ők lettek idén a popkultúra...

Britney Spears, a BTS és Christina Aguilera is díjat kapott a közönségtől a People's Choice Awards kedd esti átadóján, amelyet az NBC...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Omega története véget ért

Trunkos András, az Omega menedzsere a Borsnak nyilatkozott. Kimondta azt, amire sokan gondolni sem akartak Kóbor János halála után.

Torres Dani már december elején feldíszíti a karácsonyfáját

Magyar édesanya és ecuadori édesapa gyerekeként Torres Dani életében a karácsonyváró időszak kifejezetten különleges. Idén ráadásul egy gyönyörű lány is örömtelivé teszi a készülődést.
Új koncertek