Koronavírusban meghalt a zenészlegenda, Trini Lopez

2020/08/12  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Koronavírus okozta tüdőbetegségben egy kaliforniai kórházban elhunyt kedden Trini Lopez amerikai énekes és gitáros, a latin rock and roll sztárja, olyan hatvanas évekbeli kultikus slágerek előadója, mint a Lemon Tree, a La Bamba és az If I Had a Hammer. 83 esztendős volt, éppen most készült el egy új dallal.

Koronavírusban meghalt a La Bamba előadója, Trini Lopez

A remek feldolgozások  mint például a La Bamba, az If I Had a Hammer, a Guantanamera, a Kansas City  – mellett "saját" sikerekkel is büszkélkedhetett, elsősorban az 1965-ben megjelent Lemon Tree-t és az I'm Coming Home, Cindy-t kedvelte meg a közönség.

 

Az 1960-as évek után már ritkán került fel a slágerlistákra, de az általa tervezett, 1964 és 1971 között gyártott Gibson Trini Lopez-gitárok váratlanul kedvenc hangszerei lettek olyan rocksztároknak, mint Dave Grohl vagy Noel Gallagher.

A Foo Fighters frontembere így búcsúzik a zenészlegendától:

Lopez üzleti partnere, Joe Chavira zenész közlése szerint ő és Lopez éppen befejezték az If By Now című számot, amellyel élelmiszerbankoknak szándékoztak adományt gyűjteni a koronavírus-járvány alatt. A zenész életéről forgatott dokumentumfilm épp a halála előtt készült el, a My Name is Lopez című produkciót várhatóan jövőre mutatják be.

(HVG)

 

 

 

Trini Lopez, koronavírus, gyász

 

 

Szólj hozzá!


Kiss Tibi nélkül állt fel a Quimby a raktárkoncerten

Kiss Tibi nélkül állt fel a Quimby a raktárkoncerten

Persze, tudtuk, hiszen mondták július elején, hogy a frontember év végéig terápiás célból visszavonul, de azt is mondták, hogy a zenekar is...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ma van a takarítás világnapja – Takarítónőőő jeee!

Az Animal Cannibals Takarítónő című slágerén nem fog az idő vasfoga, egy felfrissítés azonban sohasem árt, főleg akkor, ha az illető hölgy immáron 25 éve suvickol.

A koncerteken is kötelező lesz maszkot viselni?

A Magyar Közlöny friss számából kiderült, hogy az új szabályozás hétfőtől lép életbe – tájékoztat a 24.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek