Legutóbb a Heaven Street Seven kapott ilyen elismerést – s ez 13 éve volt

2020/01/18  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Eurosonic fesztiválon január 17-én, péntek este megrendezett gálán adták át a Music Moves Europe Talent Awards díjakat. Az elismerést nyolc kategóriában osztották ki, a rock-metal színtér díját a magyar Harmed zenekar kapta.

Fotó: Harmed/FB

A MMETA minden nyertese 10 ezer euró összértékű díjat vihet haza, amelyet a Kreatív Európa program finanszíroz. Ezt az összeget természetesen a nemzetközi karrierjük építésére fordíthatják, így 7.500 euró fedezi a promóciós és a turné költségeket, 2.500 euró pedig egy üzleti képzési csomagot biztosít a számukra az európai zenei élet meghatározó szervezeteinek bevonásával.

A Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) jelöltjeit a tavalyi évben jelentették be a Reeperbahn Festivalon. Ott derült ki, hogy a Harmed a Loud kategória jelöltje egy finn formáció mellett. Legutóbb magyar zenekarok közül a Heaven Street Seven kapott hasonló figyelmet, amikor 2006-ban a MIDEM és az MTV Europe közös, European Border Breakers Awards díjátadónak az European Breakthrough Award nevű különdíját nyerték el. Ennek a díjnak a megfelelője a Music Moves Europe Talent Awards, amelyet az Eurosonicon, Európa legnagyobb szakmai rendezvényén adnak át minden évben. A díj célja, hogy olyan produkciókat ismerjen el, akik keresett és aktív szereplői az európai könnyűzenei életnek.

S hogy mi a Harmed sikerének titka?

Az, hogy a zenekar megalakulása óta tudatosan építették a nemzetközi jelenlétüket. Ennek köszönhetően 2017 júniusában a 605 című dalukat a New Noise felületén tudták bemutatni, ami után szinte azonnal leszerződött velük a Victory Records sublabel kiadója, a Famined Records, a zenekar terjesztője így a Sony lett. A Harmed óriási eredményeket tudhat magáénak a streaming felületeken is, az ITunes-on és a Spotify-on szintén kiemelt figyelmet kapott, és megjelenéseit követően elérte, hogy a dalok a rock chartok és tematikus playlistek első helyein landoljanak.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program a zenekar első európai-, és magyarországi, az Apey & The Pea-vel és SONYA-val közös turnéját is segítette. Ennek köszönhetően a Harmed az elmúlt másfél évben 18 európai országban léphetett fel klubkoncerteken és fesztiválokon. Ugyancsak ők lettek az első magyar zenekar, amelyik lehetőséget kapott bemutatkozni a brit Tech-Festen, emellett pedig olyan előadókkal koncertezhettek együtt, mint a Meshuggah, a Whitechapel, az Adept, a Bury Tomorrow vagy a Caliban.

A zenekar bemutatkozó nagylemeze idén jelenik meg, és pár héten belül többhetes európai turnéra indulnak a Hangfoglaló Program támogatása révén.

Az idei MMETA Awards nyolc győztese:

HARMED (HU),

Meduza (IT),

girl in red (NO),

NAAZ (NL),

Anna Leone (SE),

PONGO (PT), 

5K HD (AT) és

Flohio (UK). 

 

 

Eurosonic, HOTS, Hangfoglaló, NKA, Harmed, Music Moves Europe Talent Awards, díj

Képtár

  • Legutóbb a Heaven Street Seven kapott ilyen elismerést – s ez 13 éve volt kép 81813
  • Legutóbb a Heaven Street Seven kapott ilyen elismerést – s ez 13 éve volt kép 81815
 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek